Μαθήματα έμπρακτης αγάπης από το Γυμνάσιο Λυγουριού.

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου είχαν τη χαρά να επισκεφθούν για δεύτερη χρονιά τις εγκαταστάσεις του συσσιτίου του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας και να διδαχθούν το πιο σημαντικό μάθημα της έμπρακτης αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς από τις εθελόντριες του συσσιτίου. Με αφορμή την επίσκεψη στη δομή οι μαθητές όλου του Γυμνασίου είχαν συγκεντρώσει τρόφιμα και τα πρόσφεραν με αγάπη στους συνανθρώπους μας, που αυτές τις άγιες μέρες και όχι μόνο, έχουν την ανάγκη μας. Ευελπιστούμε να κάνουμε αυτή την ετήσια επίσκεψή μας παράδοση.

Με τη σειρά τους οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το ΚΑΠΗ του Δήμου Επιδαύρου και σε συνεργασία με το Κέντρο  Υγείας  Λυγουριού είχαν τη χαρά να έρθουν σε επαφή με τους «παππούδες και τις γιαγιάδες της καρδιάς μας» ,να τους τραγουδήσουν τα κάλαντα,  να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας και φυσικά να κάνουν μία κοινή δράση.. Να φτίαξουν τα πατροπαράδοτα  εορταστικά γλυκίσματα.

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το σχολείο μας για το 2023, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου μετά τον εκκλησιασμό, είπαν τα κάλαντα στα καταστήματα σε όλο το Λυγουριό. Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν θα ενισχύσουν μια φιλανθρωπική δομή, κάνοντας πράξη  το ” ο ελεών πτωχό, δανείζει Θεό “.

Καλά Χριστούγεννα !!!!