«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος που συγκροτούν οι «11»

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (04/12) σε ειδική εκδήλωση στο Σεράφειο τα “αποκαλυπτήρια” του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο κοινοβουλευτικό σχήμα ονομάζεται “Νέα Αριστερά”, ενώ, μαζί με το όνομα, αποκαλύφθηκε και το λογότυπό του.

Υπενθυμίζεται ότι την Νέα Αριστερά απαρτίζουν οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν τους ρόλους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τους Εφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιοπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μάλιστα, την Τετάρτη αναμένεται να γίνει και η επίσημη ανακήρυξη της νέας ΚΟ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, από το Προεδρείο της Βουλής.

Ε. Αχτσιόγλου: Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας

«Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας, για τις ζωές μας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία τοποθετήθηκε πρώτη στην εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας των «11». Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως δεν ήταν εύκολο, αλλά υπογράμμισε πως «εύκολο είναι αυτό που τελικά μπορεί να υπηρετήσει η συνείδησή σου».

«Κάνουμε μια νέα αρχή για τον κόσμο της εργασίας και για τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη ζωή του. Για να δυναμώσει η θέση του εκεί έξω. Κάνουμε μια νέα αρχή για να υπάρχει και μια οικολογική πρόταση για την επόμενη μέρα σε αυτή τη χώρα», συμπλήρωσε η Ε. Αχτσιόγλου. Επιπλέον, ανέφερε ότι «το πρώτο βήμα για την νέα αρχή είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα, που σήμερα ανακοινώνουμε».

Ευ. Τσακαλώτος: Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική

Έχουμε κριτική προσέγγιση στο παρελθόν μας, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ήταν ο τρίτος ομιλήτής στην εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος της ΚΟ των «11».

«Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική», υπογράμμισε από το Σεράφειο ο Ευ. Τσακαλώτος. «Αλλά δεν επιδικώκουμε να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής και να ξαναβρεί αυτό που θέλουμε: την αυτοπεποίθηση και την περηφάνια για τις δικές μας ιδέες, τις δικές μας πολιτικές και τις δικές μας προσεγγίσεις», συμπλήρωσε.