Οι μαθητές/μαθήτριες  του Γυμνασίου Λυγουριού εύχονται στους  έγκλειστους του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου.

Οι μαθητές / μαθήτριες του Γυμνασίου Λυγουριού Αργολίδας ζωγράφισαν  κάρτες κι έγραψαν ευχές για τους έγκλειστους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου με αφορμή τις γιορτές  των Χριστουγέννων .

Τα παιδιά με τρόπο συγκινητικό, αισιόδοξο,  μοναδικά και μαγικά όμορφο – όπως μόνο αυτά ξέρουν –  έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που αυτή τη χρονική περίοδο ζει δύσκολες ώρες. Συνομίλησαν μαζί τους και ένιωσαν πως η μεγαλύτερη ανάγκη τους είναι η επαφή με την οικογένειά τους, τα παιδιά τους και τους φίλους τους αυτές τις άγιες μέρες της αγάπης και της χαράς.

Οι μαθητές / μαθήτριες τους ευχήθηκαν άμεση επάνοδο στην κοινωνία έχοντας ενδυνάμωση, αυτοπεποίθηση και όνειρα για ένα νέο ξεκίνημα με σημείο αναφοράς την πίστη στη ζωή, την αξιοπρέπεια και έναν αναθεωρημένο κώδικα αξιών.

Οι μαθητές / μαθήτριες συζήτησαν για την ανάγκη της επανένταξης αλλά και της αποδοχής αυτών των ανθρώπων από το κινωνικό σώμα.

Φωτο (1-4): Δραστηριό-τητες στο σχολείο…οι μαθητές δημιουργούν…

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία κι επιμέλεια των εκπαιδευτικών του σχολείου τους: Μαρίας Μηλιώτη, Ελένης Πειρούνη και Γιάννη Γαλάνη, 

σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών και της δράσης: «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους έγκλειστους των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Τίρυνθας και Ναυπλίου»,  

που έχει ξεκινήσει από το 2014 με επιστημονικά υπεύθυνη την Άλκηστις Κοντογιάννη.

Οι ευχές, ζωγραφιές και κάρτες των μαθητών παραδόθηκαν στους έγκλειστους ύστερα από παρουσία-συμμετοχή των παραπάνω εκπαιδευτικών την Παρασκευή 15-12-2023 το απόγευμα σε τακτική επιμόρφωση-εμψύχωση των εγκλείστων, που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα των φυλακών Ναυπλίου σε όμορφη, συγκινησιακή, εποικοδομητική και ζεστή ατμόσφαιρα.

  Φωτο (5): Η παρουσία  μας στις φυλακές…

Οι συγκεκριμένες εμψυχώσεις περιλαμβάνονται στο επιμέρους πρόγραμμα που γίνεται κάθε Παρασκευή και έχει τίτλο:

« Γίνε η αλλαγή που θες …», βασισμένο στις αρχές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση και υλοποιείται απ’ τους εθελοντές εμψυχωτές: Κατερίνα Καραναγνώστη, Γιώργο Ντέμο  και Σοφία Μιχαλοπούλου, ενώ εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ευχαριστούμε θερμά τους παραπάνω εμψυχωτές και την επιστημονική υπεύθυνη Άλκηστις Κοντογιάννη για την ξεχωριστή αυτή  συνεργασία και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους κρατούμενους των φυλακών οι οποίοι αγκάλιασαν την παρουσία μας, αλληλεπίδρασαν  μαζί μας τόσο ζεστά, χάρηκαν κι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους. Μπράβο από εμάς για την προσπάθειά τους για επανένταξη.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος Ναυπλίου, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και μας φιλοξένησαν.

Από το Γυμνάσιο Λυγουριού, ΕΥΧΕΣ για ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε ΟΛΟΥΣ !!