Βουλή: Άρση ασυλίας για 5 βουλευτές – 2 από την Αργολίδα.

Ομιλία των πολιτικών αρχηγών επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και 84 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών, υπερψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής για υποθέσεις που αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα:

Για τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, η μήνυση κατά του οποίου αφορούσε ψευδή συκοφαντική δυσφήμηση ψήφισαν συνολικά 272 βουλευτές: Υπέρ ψήφισαν 267 βουλευτές κατά 3 και 2 δήλωσαν «παρών».Για δεύτερη υπόθεση που επίσης αφορούσε ίδιο αδίκημα, ψήφισαν συνολικά 264 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 259 κατά 3 ενώ 2 δήλωσαν «παρών».

Για τους υπόλοιπους τέσσερις βουλευτές το αδίκημα αφορούσε παράβαση καθήκοντος σχετικά με την έκδοση απόφασης το 2018, του Περιφερειακού Συμβουλίου Λακωνίας, για την άρση απαλλοτρίωσης οικοπέδου, στο οποίο ήταν μέλη.

Συγκεκριμένα:

Για τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Γαβρήλο:

Ψήφισαν συνολικά 265 βουλευτές:Υπέρ τάχθηκαν 231 βουλευτές, κατά 32, «παρών» 2.

Για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Πουλά:

Ψήφισαν συνολικά 266 βουλευτές: Υπέρ τάχθηκαν 231 βουλευτές, κατά 33 και «παρών» 2.

Για τον βουλευτή της ΝΔ Περικλή Μαντά:

Ψήφισαν συνολικά 266 βουλευτές: Υπέρ τάχθηκαν 232 βουλευτές, κατά 32 «παρών» 2.

Για την βουλευτή της ΝΔ Μαρία-Ελένη Σούκουλη:

Ψήφισαν συνολικά 263 βουλευτές:Υπέρ τάχθηκαν 229, κατά 32 και «παρών» 2.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί ομόφωνα την άρση ασυλίας τους ενώ το ίδιο είχαν ζητήσει και οι ίδιοι οι βουλευτές πλην του Ανδρέα Πουλά που ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ