Γ. Ανδριανός : Προσωπικά, βλέπω αυτό το έργο ως μια αυτονόητη υποχρέωσή μου απέναντι στον τόπο όπου γεννήθηκα. 

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα εγκαίνια του αποκατεστημένου Κάστρου της Πιάδας στη Νέα Επίδαυρο που τελέστηκαν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στην Αργολίδα και στη Νέα Επίδαυρο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέπτεται τον τόπο μας με την αφορμή της επετείου της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, και βεβαίως παρουσία της οποίας έγιναν και τα επίσημα εγκαίνια του πλήρως πλέον αποκατεστημένου και προσβάσιμου μεσαιωνικού κάστρου της Πιάδας και των ναών μέσα σ’ αυτό.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, καθώς και το έργο αυτό στην Αργολίδα το δρομολογήσαμε μαζί και όπως είπε και η ίδια στην ομιλία της συμπορευτήκαμε κατά τη θητεία μας στο Υπουργείο το 2013, αλλά και έπειτα.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τον Δήμο Επιδαύρου το 2012 επί δημαρχίας Κώστα Γκάτζιου, η υλοποίηση χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ο νυν δήμαρχος Τάσος Χρόνης στήριξε στη συνέχεια την υλοποίηση του έργου. Και βεβαίως θέλω στο πρόσωπο της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κυρίας Άλκηστης Παπαδημητρίου να ευχαριστήσω τόσο την ίδια, όσο και τα στελέχη της Εφορείας και τους συντηρητές που συνέβαλαν με την εργασία τους στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Προσωπικά, βλέπω αυτό το έργο ως μια αυτονόητη υποχρέωσή μου απέναντι στον τόπο όπου γεννήθηκα και έκανα τα πρώτα μου βήματα, σε έναν τόπο όπου η σφραγίδα της ιστορίας είναι παντού ορατή. Μετά λοιπόν και την απόδοση στο κοινό του κάστρου στο Μπούρτζι πριν από λίγους μήνες, ακόμη ένα σημαντικό μνημείο ιστορίας και πολιτισμού για την Αργολίδα παραδίδεται σήμερα, ενώ προχωρούν και τα υπόλοιπα σημαντικά έργα στην Αργολίδα όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, και οι αναστηλώσεις των μνημείων, των ιερών ναών και των ιστορικών κτιρίων.