Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Αργολίδα.

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα (26.1.2024) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, του Αστυνομικού Τμήματος Άργους-Μυκηνών καθώς και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 5 ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 51 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά, ενώ 3 εξ’ αυτών κατηγορούνται και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023 έως και σήμερα (26.1.2024), με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) σε περιοχές του Ναυπλίου.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Ηγετικό μέλος ήταν ο 51χρονος, ενώ ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες πλησίον των οικιών τους, στη συνέχεια τις διαμοίραζαν σε δόσεις και τις διακινούσαν.