Εγκαταστάθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο νέος περιφερειάρχης αναλαμβάνει από σήμερα καθήκοντα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εγκαταστάθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, όπου αναλαμβάνει καθήκοντα από σήμερα 1 Ιανουαρίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπως αναφέρει το ertnews.gr, ο κ. Πτωχός δήλωσε:

Κάθε χρόνο, τέτοια στιγμή, όλοι μας, κάποια στιγμή, κλείνουμε τα μάτια μας και κάνουμε τα σχέδιά μας, τα όνειρά μας, ότι φανταζόμαστε για το νέο έτος. Εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Εμείς, στην Περιφέρεια θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εάν ενώσουμε, όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, θα πετύχουμε πολλά σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε αυτό. Για ότι χρειάζεται ο κόσμος, θα είμαστε εδώ“.

Τον Αγιασμό της πίτας τέλεσε ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, διευθυντές και προιστάμενοι υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία του Αγιασμού και της κοπής της πίτας, ο νέος περιφερειάρχης, υπέγραψε το σχετικό Πρωτόκολλο τοποθέτησής του στην θέση του Περιφερειάρχη, έχοντας δίπλα του την σύζυγό του και την κόρη του.

Ακόμα, ο νέος περιφερειάρχης παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος, η οποία έγινε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Η Δοξολογία έγινε παρουσία του τοποτηρητή της Μητρόπολης, Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου. Αμέσως μετά, ο νέος περιφερειάρχης και οι λοιποί επίσημοι, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας, για να ανταλλάξουν ευχές αλλά και για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας.