Από την Eurovision στην Επίδαυρο η Μαρίνα Σάττι.

Η φετινή εκπρόσωπος μας στην Eurovision, αφού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον διαγωνισμό θα βρεθεί μαζί με τη χορωδία της στην Επίδαυρο, αφού θα απαρτίζουν τον Xορό στην τραγωδία «Ικέτιδες» του Αισχύλου που θα σκηνοθετήσει η Μαριάννα Κάλμπαρη.

Η παράσταση προβλέπεται να ξεχωρίσει στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αφού στον πολυμελή θίασο θα συμμετάσχει και η Μαρίνα Σάττι, η οποία νωρίτερα όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες θα μας εκπροσωπήσει στο Μάλμε, στην Eurovision 2024.

Μαζί με τη χορωδία της, ένα γυναικείο σύνολο που ερμηνεύει πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, θα απαρτίζουν τον Χορό της τραγωδίας. H Μαρίνα Σάττι, κατά καιρούς έχει εμφανιστεί, μαζί με τη χορωδία της, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Καλαντζής, ο Νίκος Κυπουργός, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Παύλος Παυλίδης και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Η μουσικός έχει βρεθεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου μαζί με τις fonέs, ερμηνεύοντας τον Χορό των Ωκεανίδων στον «Προμηθέα Δεσμώτη» που σκηνοθέτησε η Μάρθα Φριντζήλα – η ίδια είχε αναλάβει τη μουσική διδασκαλία. Μάλιστα, σε συνέντευξή της στη LiFO, στον M.Hulot, είχε δηλώσει σχετικά: «Τέσσερις φορές είχα την τιμή να σταθώ στη σκηνή της Επιδαύρου. Έμαθα πολλά μέσω του θεατρικού πλαισίου, δουλεύοντας με τον Θωμά Μοσχόπουλο, τη Λυδία Κονιόρδου, το Άγγελο Μέντη και τον Γιάννη Μπέζο (σ.σ. αυτές ήταν τρεις σεζόν στο Εθνικό)».

Για την τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγό και ηθοποιό όλα ξεκίνησαν όταν τραγούδησε πριν από οκτώ χρόνια τη διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Θα σπάσω κούπες», ενώ η καθιέρωσή της ήρθε έναν χρόνο αργότερα με τη «Μάντισσα».

Ακόμη μία σημαντική στιγμή στην καλλιτεχνική πορεία της Μαρίνας Σάττι, που όπως όλα δείχνουν το 2024 θα είναι η χρονιά της.