Γ. Γαβρήλος: Μηδενικές οι μεταθέσεις αστυνομικών για την Αργολίδα

Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γύρισε την πλάτη στα συνεχή αιτήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας για ενίσχυση της δύναμης των Αστυνομικών Τμημάτων.

Όπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, μηδενικές είναι οι αποσπάσεις νέων αστυνομικών για την Αργολίδα, για όλους τους βαθμούς.

Ο νέος Υπουργός- με μακρά θητεία όμως στο αντικείμενο- φαίνεται να αδιαφορεί παντελώς για τις απανωτές βάρδιες που καλούνται φέρουν εις πέρας οι εργαζόμενοι αστυνομικοί, για την υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων, για τις ιδιαίτερες ανάγκες του Νομού όπως οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στο κέντρο και το ΑΤ Ερμιονίδας, αλλά και για το διαδεδομένο αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί στις πόλεις και στα χωριά μας.

Στις εκλογές του 2023 η ΝΔ προσπάθησε να πείσει το εκλογικό της ακροατήριο ότι αυτή είναι η μόνο δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Όμως ούτε χρόνος δεν έχει περάσει από την τελευταία εκλογική μάχη και η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά πόσα ψέματα είπε στην κοινωνία και πόσο ανερυθρίαστα «έπαιξε» με το δόγμα νόμος- τάξη- ασφάλεια. Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας παραμένει υποστελεχωμένη, ενώ οι εργαζόμενοι αστυνομικοί καλούνται να δουλεύουν κυκλικά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στις ανάγκες των τοπικών περιοχών. Ο εμπαιγμός του Υπουργείου αλλά και η απάτη αυτής της Κυβέρνησης, φαίνεται πως ούτε τέλος έχουν, ούτε όρια.