Γ. Γαβρήλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στα δικαιώματα των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα.

Η πανελλαδική 24ωρη σημερινή απεργία των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα, απέδειξε πως δεν υπάρχουν «αόρατοι» εργαζόμενοι και πως η σύγχρονη οικονομία γεννά νέες μορφές εκμετάλλευσης αλλά και χώρο διεκδικήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Teleperformance και στέκεται δίπλα τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους για Συμβάσεις Αορίστου χρόνου, όχι στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, σταθερό ωράριο, τήρηση των ωρών ανάπαυσης, αυξήσεις μισθών και διασφάλιση επιδομάτων που συνδέονται με το εξειδικευμένο είδος της εργασίας τους και δικαίωμα στην αποσύνδεση.

Είναι σαφές πια πως η Κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της Εργασίας. Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που η ΝΔ έχει φέρει με τις πολιτικές της, γυρίζει την χώρα δεκαετίες πίσω. Την ώρα που στην Ευρώπη έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για την προστασία της νέας γενιάς εργαζομένων, των εργαζομένων στις πλατφόρμες και στα τηλεφωνικά κέντρα, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχουν όλοι αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτό-επαιρώμενος για μια ψεύτικη ανάπτυξη και για αθρόες δήθεν θέσεις εργασίας στη χώρα.

Καλά θα κάνει η Κυβέρνηση να κατανοήσει πως η σταθερή εργασία, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι αξιοπρεπείς μισθοί και η τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, δεν είναι «ψιλά γράμματα». Είναι χρέος μιας Κυβέρνησης που θα έχει ως στόχο την πραγματική ευημερία της κοινωνίας και των πολιτών της.