Η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στην εκδήλωση «Μητέρα, η Πλαστουργός της ζωής».

        Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 η Εκκλησία μας γιόρτασε την Υπαπαντή του Κυρίου. Την ημέρα αυτή, με αφορμή την ορθόδοξη γιορτή της μητέρας, η ενορία της Αγίας Τριάδας Λυγουριού σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου, διοργάνωσαν για πρώτη φορά, μια πολύ όμορφη εκδήλωση με θέμα: «Μητέρα, η Πλαστουργός της ζωής», στην οποία συμμετείχε με μεγάλη συγκίνηση και χαρά η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου που ερμήνευσε τραγούδια, αφιερωμένα στη μητέρα όλων μας, την Παναγία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, ο οποίος μας συνόδευσε και στο πιάνο.

       Κεντρική ομιλήτρια ήταν η συντοπίτισσα δημοσιογράφος και κλασική φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα. Το μουσικό μέρος συμπλήρωσε η εξαιρετική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, τμήματος Λυγουριού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου καθηγητή Δημήτρη Καρκαλάτου.

       Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό και την παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, ο αντιδήμαρχος Επιδαύρου Δημοσθένης Κουτρουμπής, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Σαρρής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασκληπιείου Ίωνας Ξυπολιάς, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Επιδαύρου Διονύσης Λασκαράς, οι ιερείς π. Γεώργιος Λεονάρδος, ο π. Σπυρίδων Σταυρόπουλος, ο εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδας π.  Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος,  Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

         Ευχή μας, η Παναγία να ευλογεί και να βοηθά όλον τον κόσμο, χαρίζοντας απλόχερα υγεία και δύναμη.

Λυγουριό,  5/2/2024

Η Πρόεδρος

Αγγελική  Μιχ.  Παπαδοπούλου