Η Ενορία Αγίας Τριάδας Λυγουριού γιορτάζει την Παρασκεύη την “Υπαπαντη”

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την πολύ όμορφη γιορτή της Υπαπαντής δηλαδή της “προσφοράς” του βρέφους Ιησού στο Ναό από τη μητέρα Του Μαρία και το θετό Του πατέρα Ιωσήφ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή Του. Ήταν μια παράδοση για τα πρωτότοκα αγόρια που την τήρησαν οι κηδεμόνες του Ιησού ως πιστοί Εβραίοι. Κατ’ αναλογία σήμερα είναι ο “σαραντισμός” που τελούν οι μητέρες με το παιδί στον χριστιανικό ναό.

Τη μεγάλη αυτή συνδυασμένη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή η Ενορίας μας θα την εορτάσει στο πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγίτσας στο Λυγουριό με εσπερινό την παραμονή της εορτής Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα και με Όρθρο και Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωί της Παρασκευής.
Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 6:30 θα τιμήσουμε τις μητέρες της Ενορίας μας με εκδήλωση στον Άγιο Βασίλειο με ψαλμούς από την Βυζαντινή χορωδία, τραγούδια από τη Δημοτική χορωδία και με την ενδιαφέρουσα ομιλία της κ. Βίκυς Φλέσσα, δημοσιογράφου – κλασικής φιλολόγου, για τη Μητέρα την πλαστουργό της ζωής.