Γ. Ανδριανός : Aφορμή να αναλογιστούμε τους ισχυρούς δεσμούς πίστης και νοήματος που μας συνέχουν ως Γένος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με αφορμή την εορτασμό της 25ης ΜΑρτίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η διπλή σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι μια αφορμή να αναλογιστούμε τους ισχυρούς δεσμούς πίστης και νοήματος που μας συνέχουν ως Γένος.

Ο Ξεσηκωμός του 1821 ήταν μια επανάσταση με εθνικά, θρησκευτικά φιλελεύθερα χαρακτηριστικά – και η υποτίμηση κάθε μιας από τις τρεις άρρηκτα αυτές συνδεδεμένες αρχές υποτιμά και ταυτόχρονα διαστρεβλώνει τη σημασία και το νόημα του Αγώνα.
Όπως ακριβώς το 1821 οι επαναστατημένοι Έλληνες επεδίωξαν ένα δημοκρατικό και φιλελεύθερο κράτος που θα σέβεται, θα εμπνέεται και θα εκφράζει τις διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έτσι και σήμερα το χρέος της δικής μας γενιάς είναι να επαναβεβαιώσουμε την αποστολή της Ελλάδας ως περίβλεπτου φάρου ανθρωπισμού και δικαιοσύνης, ειρήνης και δημοκρατίας, απαντώντας με γνώμονα αυτή την ταυτότητα στις υπαρκτές και πιεστικές προκλήσεις της εποχής.

Από την επιτυχία μας να ανταποκριθούμε στο χρέος αυτό, από την επιτυχία μας να μεταδώσουμε στον χώρο και τον χρόνο τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του Έθνους μας θα κριθεί και το μέλλον του Ελληνισμού και όλων όσα αυτός εκπροσωπεί για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!