Εκδήλωση – γιορτή τα Επιχειρηματικά Βραβεία 2024 από το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Σε μία εκδήλωση-γιορτή για την επιχειρηματικότητα και παρουσία πλήθους εκπροσώπων πολιτικού, επιμελητηριακού και  επιχειρηματικού κόσμου, το Επιμελητήριο Αργολίδας απένειμε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 για πρώτη φορά στο Νομό Αργολίδας Επιχειρηματικά Βραβεία στην αίθουσα εκδηλώσεων «Royal» στη Δαλαμανάρα Άργους.

H απονομή των επιχειρηματικών βραβείων, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αργολίδας που έχει ως στόχο την καθιέρωση ενός ετήσιου θεσμού απονομής βραβείων με απώτερο σκοπό να υποστηρίξει και να αναδείξει τη δυναμική της Αργολικής επιχειρηματικής παρουσίας στην οικονομική ζωή του Νομού και της χώρας, αλλά και να επιβραβεύσει την επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Βραβεύθηκαν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας, δυναμικά αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στους τομείς της δικτύωσης, της εξωστρέφειας, της εξαγωγικής δραστηριότητας και της διεθνούς παρουσίας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης, της εταιρικής υπευθυνότητας, της απασχόλησης, της πράσινης ανάπτυξης, του τουρισμού και της εστίασης, καθώς και επιχειρήσεις που συνδύασαν την τέχνη και διέσωσαν την πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον, βραβεύθηκαν νέοι επιχειρηματίες και ελπιδοφόρα νεοφυή σχήματα, γυναίκες που ξεχώρισαν στο επιχειρειν, επιχειρήσεις που ενίσχυσαν τη διάρκεια και τη διαδοχή της οικογενειακής επιχειρηματικότητας και επιχειρήσεις που επέδειξαν επιχειρηματική ανθεκτικότητα.

Την εκδήλωση άνοιξε το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο και η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλο Φώτιο.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δαμούλος Φώτιος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τόνισε την αξία του εν λόγω θεσμού, ο οποίος τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την επιχειρηματική, την πολιτική και επιμελητηριακή κοινότητα. Συνεχάρη προσωπικά τους βραβευθέντες για τις συνεχείς και αξιόλογες προσπάθειες που κατέβαλλαν καθημερινά στον επιχειρηματικό στίβο για να επιβιώσουν, να εξελιχθούν, να αναπτυχθούν.

ναφέρθηκε στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και στον τρόπο διαχείρισής τους.Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στη συνεισφορά της στο ΑΕΠ. Ωστόσο, δε παρέλειψε να επισημάνει τις προτάσεις που δύνανται να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πρόεδρος απέστειλε ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής ανάπτυξης του Ελληνικού επιχειρείν μέσω της αποψινής βράβευσης και δεσμεύθηκε ότι το Επιμελητήριο Αργολίδας μέσω του θεσμικού του ρόλου και ως Σύμβουλος της Πολιτείας θα συνεχίσει να προασπίζει και να προάγει τα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω σχεδιασμού και κυρίαρχα υλοποίησης ουσιαστικού έργου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και απένειμαν βραβεία, η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και Αντιπρόεδρος της Βουλης κα Όλγα Γεροβασίλη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Ιωάννης Μαντζούνης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παύλος Ραβάνης και ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Ορφανός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γεώργιος Καρανίκας, οΔήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Ανδριανός και ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Γεώργιος Γαβρήλος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των επιχειρηματικών βραβείων στις εξής 12 επιχειρήσεις:

 1. «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.» – Κατηγορία βράβευσης: Δικτύωση – Ανάπτυξη στον χρόνο
 2. «ΔΗΜΑΣ ΑΕΒΕ» – Κατηγορία βράβευσης: Πράσινη Επιχειρηματικότητα
 3. «ALFA MACHINE» – Κατηγορία βράβευσης: Καινοτομία και Τεχνολογική Ανάπτυξη
 4. «Φ.ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Α.Ε.» – Κατηγορία βράβευσης: Επιχειρηματική Ανάπτυξη και Ενίσχυση της Απασχόλησης
 5. «ΣΟΥΡΣΟΣ Α.Ε.» – Κατηγορία βράβευσης: Εξαγωγική Δραστηριότητα
 6. «ΕΡΜΗΣ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.» – Κατηγορία βράβευσης: Εξωστρέφεια – Διεθνής Παρουσία
 7. «NEOKLASIKIGROUPHOTELS&RESTAURANTS» – Κατηγορία βράβευσης: Τουρισμός και Εστίαση
 8. «AGAMEMNON PALACE» – Κατηγορία βράβευσης: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
 9. «ΠΑΪΒΑΝΑΣ Home Collections» – Κατηγορία βράβευσης: Οικογενειακή Επιχειρηματικότητα
 10. «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗERMIONIS» – Κατηγορία βράβευσης: Διάρκεια και Διαδοχή
 11. «ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΩΝΗ» – Κατηγορία βράβευσης: Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα
 12. «ΑριστοΤέχνημα» – Κατηγορία βράβευσης: Τέχνη και Πολιτιστική Κληρονομιά

Για την κάθε επιχείρηση προβλήθηκε βίντεο, αναγνώστηκε το επιχειρηματικό της προφίλ και εκφωνήθηκε ένας σύντομος ευχαριστήριος λόγος από τους βραβευθέντες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. κ. Γεώργιος Σελλής, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειος Σιδέρης,ο Θεματικός ΑντιπεριφερειάρχηςΠεριφέρειας Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Μιχελόγγονας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Σωτήριος Μουρίκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε Θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο εκπρόσωπος Δημάρχου του Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Γεώργιος Κωτσονάρος, ο εκπρόσωπος Δημάρχου του Δήμου Επιδαύρου κ. Μιχάλης Κίνας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αργολίδας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Μπούνος, κ. Αντώνιος Λυμπέρης, κ. Θεόδωρος Οικονόμου και κ. Παναγιώτης Μερμίγκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, από την Επιμελητηριακή κοινότητα οι Προέδροι και τα μέλη Δ.Σ. κ.κ. ο Προέδρος του ΕΦΕΠΑΕ, ΔΕΠ και Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Γ.Γ. της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας-Ιθάκης κ. Σταύρος Σπαθής,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Δούκας, ο Γ.Γ. του 11ου Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Λυτρίβης, ο Διευθυντής της ΚΕΕΕ κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο Γ.Γ. του 11ουΠ.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Λυτρίβης, η Διευθύντρια Δ.Ο.Υ. Κορίνθου και Μέλος του 11ου Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου Οικονομικού Επιμελητηρίου κα Σαρελάκου Κωνσταντίνα, το μέλος ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδρέας Γεωργίου, η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στο Ναύπλιο κα Αικατερίνη Τζανετουλάκου, στέλεχος της Π.Υ. Άργους (ΔΙΠΥΝ), ο υπολιμενάρχης υποπλοίαρχος κ. Μουστακόπουλος Ιωάννης, οι υποψήφιοι πολιτευτές κα Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου,  κα Ελένη Παναγιωτοπούλου κος Γεώργιος Δωροβίνης, οι Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Σωματείων, Συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι-ΜΜΕ.

Την εκδήλωση παρουσίασαν και συντόνισαν οι δημοσιογράφοι κ.κ. Νίκος Υποφάντης και Ντόρα Κουτροκόη.

Ο Πρόεδρος,

Δαμούλος Φώτιος