Α. Πουλάς: Τριπλό χαστούκι από την κυβέρνηση μέσω του νέου δικαστικού χάρτη.

Ένα ακόμα χαστούκι και μάλιστα τριπλό εισέπραξε η Αργολίδα από την κυβέρνησητης Ν.Δ, με βάσει τον σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικόχάρτη της χώραςαφού προβλέπει:

1. Πλήρη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος (Κρανίδι)

2. Πλήρη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Άστρους και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Πρωτοδικείο Τρίπολης ενώ μέχρι πρόσφατα ανήκαν στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου

3. Απόσπαση Πρωτοδικείου Σπάρτης από το Εφετείο Ναυπλίου και υπαγωγή του στο Εφετείο Καλαμάτας.

Οι παραπάνω αποφάσεις δεν λαμβάνουν υπόψη την ιστορικότητα της Αργολίδας στον δικαστικό χάρτη της χώρας, την ετήσια συμβολή της στα έσοδα από τον τουρισμό, αλλά και το γεωγραφικό ανάγλυφό της και δημιουργούν τεράστια προβλήματα τόσο στους δικηγόρους, αλλά κυρίως στους κατοίκους της Ερμιονίδας και του Άστρους.

Ειδικά για τους κατοίκους της Ερμιονίδας, λόγω της απόστασης από το Ναύπλιο και το Άργος, η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση θα είναι υπέρμετρη – ένα ακόμα επιπλέον έξοδο, με το οποίο τους «φιλοδωρεί» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε μία εποχή ήδη πολύ μεγάλης ακρίβειας και βαριάς φορολογίας.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κόπτεται για το δημογραφικό πρόβλημα, ενώ την ίδια ώρα οδηγεί την ελληνική επαρχία σε ερημοποίηση, τις αγροτικές εκτάσεις σε εγκατάλειψη και τους κατοίκους στα αστικά κέντρα.

Ο εμπαιγμός προς τους πολίτες της Αργολίδας και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αναμφισβήτητα, καθώς σκόπιμα και οργανωμένα επιχείρησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εκπροσώπων του Νομού. Συγκεκριμένα, στις συναντήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, με συμμετοχή των Βουλευτών του Νομού, του Δικηγορικού Συλλόγου Αργολίδας και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ποτέ δεν τέθηκε το θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου στο Κρανίδι, με τις διαπραγματεύσεις να επικεντρώνονται στις δύο άλλες περιπτώσεις του Άστρους και της Σπάρτης.

Τα σχέδια και οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και οδηγούν την Αργολίδα σε μαρασμό πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι. Δεν διεκδικούμε απλώς, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αυτά που δικαιούμαστε.