Ξύλο στη Βουλή: Ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο, βουλευτή της “Ελληνικής Λύσης”.

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από την Eurokinissi, άλλοι βουλευτές επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο. Σε άλλα καρέ έχει καταγραφεί ο βουλευτής Γραμμένος μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτοφανές επεισόδιο οφείλεται σε «βεντέτα» μεταξύ Ελληνικής Λύσης και του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείτο το αίτημα άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο twitter που τον υβρίζουν.

Την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Χήτας, ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας, αν και δεν σχετίζεται ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση, πετάχτηκε ο κ. Φλώρος και είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Μετά την παρέμβαση αυτή, βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ… τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις». Οι δύο άνδρες στη συνέχεια συναντήθηκαν στο περιστύλιο, με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπεί και να τον πετάει κάτω.

Μετά το περιστατικό ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τασούλας: Κτηνώδης συμπεριφορά

Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, διέταξε την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο με τη συνδρομή της φρουράς ενώ εισηγήθηκε στο Σώμα τον 15θήμερο αποκλεισμό του ανεξάρτητου βουλευτή από κάθε εργασία της Βουλής.

Η παρέμβαση του κ. Τασούλα έγινε την στιγμή που ο Κ. Φλώρος συνέχιζε τους τραμπουκισμούς, καθώς όταν στο βήμα της Ολομέλειας ανέβηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος προκειμένου να καταγγείλει την επίθεση, ο ανεξάρτητος βουλευτής εμφανίστηκε στην είσοδο της αίθουσας φωνάζοντας ότι η επίθεση του ήταν δικαιολογημένη καθώς του έβριζαν την μητέρα.

Ο κ. Τασούλας ανεβαίνοντας στην έδρα είπε: «Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά και είναι επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε θεωρούσαμε ότι απευθυνόμαστε σε νοήμονες. Ζητώ την άδεια του Σώματος για να απομακρύνω τον βουλευτή με την φρουρά για 15 ημέρες από τις εργασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδειά σας. Είναι χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας του. Ποινή χάδι αλλά δεν υπάρχει κάτι βαρύτερο δυστυχώς. Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή δεοντολογίας».

Μαρτυρίες βουλευτών οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό 

Βουλευτές ήταν μάρτυρες στο σκηνικό βίας περιγράφουν σοκαρισμένοι τα όσα είδαν.

«Ακούσαμε τον Φλώρο να ζητάει επίμονα τον λόγο, φανερά εκνευρισμένος. Ο λόγος, όπως υπαγορεύει ο Κανονισμός της Βουλής δεν του δόθηκε καθότι δεν προβλέπονταν να τοποθετηθεί. Εκνευρισμένος βγήκε εκτός της αίθουσας», αναφέρει στο protothema.gr βουλευτής.

Ακούσαμε τον ανεξάρτητο βουλευτή να βρίζει τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, λέγοντας: «Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κ…λη» ενώ έκανε κι άλλες αναφορές υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής έχει αναφερθεί και σε άλλα μέλη της οικογένειας του τονίζοντας χαρακτηριστικά, «η αδελφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ..λη. Τη μάνα μου ρε; Θα σε γ..σω». 

Παρότι, προσπάθησαν να τους χωρίσουν παρευρισκόμενοι καθώς και η φρουρά, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε με γροθιά στον κ. Γραμμένο, ενώ όπως υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες η μπουνιά ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε. Αιφνιδιασμένος ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έπεσε κάτω και προσπάθησε να δει αν βγάζει αίμα από την μύτη του. Εκείνη τη στιγμή τους χώρισαν όσοι βρίσκονταν εκεί και ο βουλευτής κατευθύνθηκε στο ιατρείο της Βουλής. 

πηγή: protothema.gr φωτο eurokininissi