Η Ενορία Αγίας Τριάδας Λυγουριού εορτάζει τον Άγιο Ιωάννη την θεολόγο.

Η εκκλησίας μας την Τετάρτη 8 Μαίου εορτάζει και πάλι μέσα στο εκκλησιαστικό έτος τον Άγιο Ιωάννη την θεολόγο . Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου, «ὁ ἐπιπεσῶν ἐπὶ τὸ στῆθος τοῦ Ἰησοῦ», είναι εκείνος που έγραψε το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον, αλλά και τις τρεις Καθολικές Επιστολές, που φέρουν το όνομά του.


Η μνήμη του Αποστόλου Ιωάννου εορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου. Η σημερινή εορτή συνδέεται με την ανάδυση θαυματουργικής κόνεως (σκόνης) από τον τάφο του Ευαγγελιστού, μέσω της θαυματουργικής επενέργειας του Αγίου Πνεύματος, που οι ντόπιοι την αποκαλούσαν «επίγειο μάνα».
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αφού, ύστερα από θείο φωτισμό, προέβλεψε ότι επρόκειτο να μεταστεί από την παρούσα ζωή στην αιώνια και ατελεύτητη, παρέλαβε τους μαθητές του και βγήκε έξω από την Έφεσο. Εκεί σε ένα σημείο υπέδειξε να ανοιγεί τάφος. Μόλις έγινε αυτό, μπήκε μέσα ζωντανός και κοιμήθηκε με ειρήνη. Ο τάφος αυτός εφεξής έγινε πηγή ιαμάτων.


Η Ενορία μας θα τιμήσει την μνήμη του Άγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο ναό του στο Παλυγουριό με εσπερινό στις 7 το απόγευμα της Τρίτης και με Όρθρο και Θεία Λειτουργία την Τετάρτη στις 7 το πρωί .

Η Ενορία Αγίας Τριάδας Λυγουριού .