Τα παιδιά του Γυμνασίου Λυγουριού μας εύχονται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, με ένα τελευταίο βιντεάκι για φέτος .

Στο πλαίσιο του μαθήματος των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» και συγκεκριμένα στην ενότητα «Τοπική Ιστορία», οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Λυγουριού , είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του τόπους τους, στον οποίο ξεκίνησε την πορεία του το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος , κατά  την διάρκεια της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου.

Αγαθή συγκυρία αποτέλεσε και ο Διαγωνισμός της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, « Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», που είχε παρόμοια θεματική.

Τα παιδιά, ως κατακλείδα των μαθημάτων και προκειμένου να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα βίντεο. Αντλώντας οπτικοακουστικό υλικό, από το πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ και δημιουργώντας δικές τους ιστορίες με φαντασία και αρκετό χιούμορ, καταπιάστηκαν με την πορεία της χώρας μας προς την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Συγκεκριμένα καυτηρίασαν ένα «αγκάθι» της νεότερης Ελλάδας το ….. «θαυματουργό φακελάκι» και με σκωπτική διάθεση έπλεξαν μια ιστορία γύρω από αυτό, περιλαμβάνοντας μέσα σκηνές από την Α΄ Εθνοσυνέλευση , την Πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο, το Βουλευτικό και την θλιβερή « Δίκη του Κολοκοτρώνη» σε αυτό και κατέληξαν το ιστορικό οδοιπορικό τους στην Βουλή των Ελλήνων , στην Αθήνα, στο λίκνο της Δημοκρατίας, εκεί που ξεκίνησαν όλα.