Εγκαινιάζεται η 27η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Αρχαίας Επιδαύρο.

Ο Δήμος Επιδαύρου, συμπράττει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΠΕΔ Πελοποννήσου,  το Επιμελητήριο Αργολίδας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώνουν τις δυνάμεις τους για 27η συνεχή χρονιά για την πραγματοποίηση της Έκθεσης Αγροτουρισμού στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 05 Ιουλίου έως και 11 Αυγούστου 2024, κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή , πλαισιωμένη όπως πάντα από ποικίλες εκδηλώσεις. Η τελετή εγκαινίων της Έκθεσης Αγροτουρισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:00 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου με την παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Βασιλείου Σπανάκη.

Η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, περιλαμβάνει πολλές δράσεις παράλληλα με τις εκδηλώσεις στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Στόχο έχει την προβολή των ιδιαίτερων προϊόντων της Επιδαύριας γης, την προβολή

του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας

και της Πελοποννήσου.

Πλημμυρισμένο με γεύσεις και αρώματα της το γραφικό λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου θα φιλοξενήσει μέσα από ένα  πλούσιο μωσαϊκό από παραδοσιακά προϊόντα και προϊόντα οικοτεχνιών, τον επισκέπτη και θα  του δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει την Επίδαυρο μέσα από τις αισθήσεις του. Πορτοκάλια, λάδι, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυροκομικά προϊόντα, αλόη, αρωματικά φυτά και βότανα, μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, όλα με τη “σφραγίδα” της Επιδαύριας Γης .

Ο πολιτισμός, η τέχνη , η φύση τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα αρμονικά συνδυασμένα σε ένα απείρου κάλους φυσικής  ομορφιάς  περιβάλλον είναι μερικά από όλα όσα μπορούν να απολαύσουν όλοι όσοι έρθουν στην Έκθεση.

Περιμένουμε τον επισκέπτη να βιώσει την εμπειρία της Επιδαύρου!