Ιφιγένεια η εν Αυλίδι – Οι διάσημοι που παρακολούθησαν την παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης στην Επίδαυρο.

Με μία παράσταση σταθμό άνοιξαν τα φετινά Επιδαύρια με πλήθος κόσμου να καταφτάνει από νωρίς την Παρασκευή (5/7-6.000 Θεατές) και το Σάββατο (6/7-8.000 θεατές) στο Αρχαίο Θέατρο για να την παρακολουθήσει. 

Ο γνωστός για την ποιητική σκηνοθετική ματιά του σκηνοθέτης, ο Τιμοφέι Κουλιάμπιν άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια με το έργο Ιφιγένεια η εν Αυλίδι του Ευριπίδη, μια διεθνή παραγωγή του Φεστιβάλ σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Σπουδαίοι ηθοποιοί απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο, για πολλούς, αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα. Ανάμεσά τους οι Ανθή Ευστρατιάδου (Ιφιγένεια), Μαρία Ναυπλιώτου (Κλυταιμνήστρα), Νικόλας Παπαγιάννης (Μενέλαος), Δημήτρης Παπανικολάου (Πρεσβύτης), Θάνος Τοκάκης (Αχιλλέας), Νίκος Ψαρράς (Αγαμέμνων)Χορός Δημήτρης Γεωργιάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Μπούτσικος, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ.

Πλήθος επωνύμων βρέθηκαν στην Επίδαυρο για να απολαύσουν την παράσταση. Ανάμεσά τους ήταν και οι επίσης καλλιτέχνες σύζυγοι κάποιων από τους συντελεστές όπως η σύζυγος του Νίκου Ψαρρά, Έλενα Καρακούλη αλλά και η ηθοποιός Δανάη Σκιάδη που δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό του συζύγου της Νικόλα Παπαγιάννη. Μεταξύ των εκλεκτών θεατρόφιλων επίσης είδαμε την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, τη Μαρίνα Ασλάνογλου, τη Ζέτα Δούκα, την Χριστίνα Μαξούρη, τον Διονύση Φωτόπουλο, την Εύα Νάθενα και πολλούς άλλους.