Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Βασίλη Σπανάκη τα εγκαίνια της 27ης Έκθεσης Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο.

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:80

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 27ης Έκθεσης Αγροτουρισμού , γνωστή και ως«Επίδαυρος Βίωμα», την Κυριακή 7 Ιουλίου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Πρόκειται για μια έκθεση θεσμό για την περιοχή με δυναμική παρουσία επί 27 χρόνια. Η φετινή διοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου και συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Αργολίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου  και της Περιφερειακής Ένωσης των δήμων της Πελοποννήσου, σηματοδότησαν την αφετηρία για μια σειρά ριζικών αλλαγών σε πολλαπλά επίπεδα.

Η εκθεσιακή δραστηριότητα «Επίδαυρος Βίωμα» έχει ως απώτερο σκοπό να προβάλει τη φυσική και τη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής σε συνδυασμό με το γαστρονομικό της πλούτο, να προσφέρει βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες, οι οποίες θα παραμείνουν άρρηκτα συνδεδεμένες με τον πολιτισμό, την ιστορία, το θέατρο, την αρχαιότητα, τη μνήμη, την κοινότητα, τη βιωσιμότητα, το ευ ζην, την υγεία, τη γευσιγνωσία και την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της Επιδαύριας Γης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν αυθεντικές γεύσεις τοπικών προϊόντων, να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν μέσω καλλιτεχνικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, να ανακαλύψουν τα ποικιλόμορφα χαρακτηριστικά της περιοχής, να γνωρίσουν τους ντόπιους και να αισθανθούν από απλοί επισκέπτες ή τουρίστες ως κομμάτια του ιερού αυτού τόπου.