Κατάμεστο το θέατρο της Επιδαύρου για την Ηλέκτρα – Οι επώνυμες παρουσίες.

ilektra 2025 collage

Με μια παράσταση που άγγιξε τις καρδιές των θεατών και προκάλεσε έντονο αυτοστοχασμό, το Θέατρο Πορεία επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, παρουσιάζοντας την “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή στο εμβληματικό Αργολικό Θέατρο. Αυτή η παράσταση σηματοδοτεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Δημήτρη Τάρλοου στον ιστορικό αυτό χώρο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η “Ηλέκτρα” του Θεάτρου Πορεία αποτελεί έναν βαθύ διάλογο με τα κλασικά ερωτήματα που θέτει ο Σοφοκλής, αναδεικνύοντας με ένταση τη διαχρονική σύγκρουση των ηρώων. Η σκηνοθετική προσέγγιση του Τάρλοου εμβαθύνει σε ρόλους γεμάτους πάθος, πείσμα και αμφιβολία, προσφέροντας μια ερμηνεία που καλεί το κοινό να αναμετρηθεί με το μεγαλείο και τη σκληρή αλήθεια της αρχαίας τραγωδίας.

Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, γεμίζοντας ασφυκτικά την κυρίως κοίτη του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Οι θεατές απόλαυσαν τη θρυλική ακουστική του χώρου και το μοναδικό σκηνικό, βιώνοντας μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκαν πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, πολιτικοί και άνθρωποι των Τεχνών, όπως η Λίνα Μενδώνη, η Εύα Νάθενα, ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Αντιγόνη Κουλουκάκου, η Μαρία Παπαλάμπρου, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Σωκράτης Αλαφούζος με τη σύντροφό του Λάουρα και την κόρη του Μαρίλια, καθώς και η Λούκα Κατσέλη. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του, Στέλλα Γιοβάνη.

Η επιτυχία της “Ηλέκτρας” στην Επίδαυρο επιβεβαιώνει τη δύναμη της αρχαίας τραγωδίας να αγγίζει και να προβληματίζει το σύγχρονο κοινό, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα των παραγωγών που φιλοξενούνται στο Αρχαίο Θέατρο.