Με την παράσταση του διακεκριμένου Ιάπωνα δασκάλου χορού και ερμηνευτή, Ichinosuke Umekawa .

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, το Λύκειο Επιδαύρου – Διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος ξεκινά στην Επίδαυρο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά με τη συμμετοχή σπουδαστών και καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η φετινή θεματική, που διατρέχει τα πρακτικά εργαστήρια, τις διαλέξεις και τα masterclasses του θερινού σχολείου έχει τίτλο Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας των δράσεων του προγράμματος, ο διακεκριμένος Ιάπωνας δάσκαλος χορού, ερμηνευτής και καθηγητής του Λυκείου, Ichinosuke Umekawa (φωτογραφία) θα παρουσιάσει στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου & Λυκείου του Λυγουριού, παράσταση παραδοσιακού ιαπωνικού χορού με θέμα το μύθο του Οιδίποδα.

Η παράσταση είναι ανοιχτή στο κοινό με ώρα έναρξης τις 22:00.

Η παράσταση του Ιάπωνα καλλιτέχνη πρόκειται να επαναληφθεί με ελεύθερη είσοδο, στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου στις 20:00 στο Black Box Theater​ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό ίδρυμα με το Λύκειο Επιδαύρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Λίγα λόγια για το Λύκειο Επδαύρου

Το Λύκειο Επιδαύρου είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.

Πραγματοποιείται σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Με την υποστήριξη:

του Δήμου Επιδαύρου

της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος (με έδρα το Ναύπλιο)

του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας

Αφήστε μια απάντηση