Διακόπτει την λειτουργία του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

0

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό του ΥΠ.ΠΟ και ICOM (International Council of Museums,) 
Μουσείο νοείται ένα μόνιμο ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ή χωρίς την ίδια νομική προσωπικότητα, που αποκτά, δέχεται, φυλάσσει, συντηρεί, καταγράφει, τεκμηριώνει, ερευνά, ερμηνεύει και κυρίως εκθέτει και προβάλλει στο κοινό τεκμήρια αρχαιολογικών, καλλιτεχνικών, εθνολογικών, ή άλλων μαρτυριών του ανθρώπινου πολιτισμού και του περιβάλλοντός του, της φύσης και της φυσικής περιβαλλοντολογικής εξέλιξης, με στόχο την μελέτη, την επιμόρφωση, την εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Το Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, τηρεί όλα τα προβλεπόμενα.

Στα είκοσι τέσσερα χρόνια που υπάρχει και δραστηριοποιείται στο Λυγουριό σε μια δύσκολη πορεία, με την προσωπική ακάματη και ανιδιοτελή προσφορά των ιδρυτών του , έχει καταφέρει να συλλέξει μόνο θετικές κριτικές από το σύνολο των επισκεπτών του και να συμβάλλει ουσιαστικά στην επιμόρφωση και εκπαίδευση.
Το Μουσείο δεν επιχορηγείται παρότι το δικαιούται, τα έσοδά του μέχρι σήμερα με δυσκολία κατάφεραν να καλύπτουν τα έξοδά του και τα επιπρόσθετα έξοδα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια, καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του.
Για τους άνω λόγους, διακόπτει την λειτουργία του από 01/01/2020, προκειμένου να ανασυνταχθεί, να αναζητήσει και να χαράξει νέους δρόμους επιβίωσης και ανάπτυξης.
Στο σημείο αυτό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες του και όλους αυτούς που μέχρι σήμερα το στήριξαν και στάθηκαν δίπλα του.

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος του Δ. Σ. Μουσείου.
Βασίλειος Ν. Κωτσιομύτης.”

Αφήστε μια απάντηση