Συνάντηση Του Δημάρχου Επιδαύρου και του πρόεδρου των σχολικών επιτροπών με τις Σχολικές καθαρίστριες.

0

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στον  χώρο του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού στην οποία συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κος Χρόνης Τάσος, ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Οψιμουλης Φωτης,η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Αργολίδας κυρία Βαλεντινα Σαδικου με τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και το προσωπικό καθαριότητας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
Η συζήτηση  όπως είναι φυσικό αφορούσε την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες και πως αυτή θα ενισχυθεί, για να πληροί τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους αρμοδίους και τις σχετικες οδηγιες υγειονομικά.
Η πρόεδρος του σωματείου ζήτησε από τα μέλη, την προσοχή τους, στο δύσκολο και πολύ απαιτητικό έργο που έχουν αναλάβει στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω covid-19 για την ασφάλεια πρώτα των μαθητών και μετά των δασκάλων και τη δική τους. 
Το προσωπικό καθαριότητας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ενισχύσει το προσωπικό καθαριότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να έρθει εις πέρας το έργο τους, όπου και όποτε χρειαστεί, συμφωνήσαν  όλοι οι παρευρίσκοντες.
Ο Δήμαρχος Επιδαύρου εξέφρασε την συμπαράσταση του προς τις συμβασιούχες καθαρίστριες και στα δίκαια αιτήματα τους και εξέφρασε  οτι οι Σχολικές Καθαρίστριες πρέπει να βρίσκονται από το πρωί στα σχολεία και όχι τα απογεύματα. Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Οψιμουλης αφού εξήγησε την διαδικασία των Μ.Α.Π. δεσμεύτηκε οτι πολύ σύντομα θα αποδοθούν και αυτά στις σχολικές καθαρίστριες και ότι ο Δήμος είναι στη διαδικασία της αγοράς αυτών , ώστε να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για την υγεία των καθαριστριών , μαθητών και των εκπαιδευτικών. 

Αφήστε μια απάντηση