Ανεστάλη η λειτουργία του ΔΙΕΚ Επιδαύρου με υπουργική απόφαση.

0

Στις 13 Αυγούστου εκδόθηκε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με την οποία αναστέλλουν τη λειτουργία από την 1η Σεπτεμβρίου τους 5 Δημόσια ΙΕΚ. Ανάμεσα σε αυτά και το ΔΙΕΚ ΕΚΟ Επιδαύρου.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα 5 Δημόσια ΙΕΚ δεν κλείνουν αλλά παραμένουν ανενεργά, χωρίς νέους σπουδαστές, μέχρι νεοτέρας. Ίσως κάποια στιγμή να ξαναλειτουργήσουν…

Η απόφαση στάλθηκε στα πέντε ΔΙΕΚ στις 13/8 και ήταν ξαφνική. Δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση και αναμενόταν από το Σεπτέμβριο να γίνουν όπως κάθε χρόνο νέες εγγραφές.

Στο ΔΙΚ Επιδαύρου, το οποίο στεγάζεται στον Άγιο Δημήτριο, την προηγούμενη χρονιά λειτουργούσαν για τους πρωτοετείς σπουδαστές δύο τμήματα με συνολικά 31 σπουδαστές:  «Τεχνικός Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας» και «Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος – Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας».

Τα δύο τμήματα θα λειτουργήσουν στο ίδιο κτήριο και τη νέα χρονιά, ωστόσο τις σπουδές αναλαμβάνει διοικητικά έως την αποφοίτηση το ΔΙΕΚ Άργους.

Και από την επόμενη σεζόν, ποιος ξέρει, ίσως ανακληθεί η αναστολή λειτουργίας και υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό πιθανόν να το μάθουμε τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο…

Είναι αλήθεια πως η απόφαση αναστολής λήφθηκε χωρίς να γίνουν καν αιτήσεις νέων σπουδαστών αλλά και χωρίς να ανακοινώσει κανείς από τους τοπικούς πολιτικούς και φορείς τίποτα. Πιθανόν και αυτοί τώρα να ενημερώνονται για την αναστολή λειτουργίας… Καμία φωνή διαμαρτυρίας δεν υπήρξε (έστω για το τυπικό της υπόθεσης) από τον Δήμο Επιδαύρου, τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, την τοπική ΕΛΜΕ κλπ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός σίγουρα είχε γνώση της απόφασης ωστόσο δεν ανέφερε ευθέως τη φράση «αναστολή λειτουργίας» (πιθανόν για να μην …σοκάρει (!) το αναγνωστικό κοινό).

Στις 17 Αυγούστου (4 ημέρες μετά την απόφαση) εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι ο ίδιος συναντήθηκε στο Υπουργείο με τον αρμόδιο γεν. γραμματέα του Υπουργείου Γ. Βούτσινο και του ζήτησε να συνεχίσει η λειτουργία του ΔΙΕΚ ΕΚΟ Επιδαύρου:

«Συζητήσαμε λοιπόν τη δυνατότητα μετατροπής της δομής σε επαγγελματική σχολή κατάρτισης ώστε να δέχεται εγγραφές σπουδαστών οι οποίοι είναι απόφοιτοι και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 

Ο Γενικός Γραμματέας με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αυτή η μετατροπή και θα υπάρξουν οι σχετικές προβλέψεις στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που θα έρθει τον φθινόπωρο ώστε η πολύτιμη για τον τόπο μας αυτή δομή να συνεχίσει να λειτουργεί πλέον ως επαγγελματική σχολή κατάρτισης στις εγκαταστάσεις του πρώην γυμνασίου του Αγίου Δημητρίου στον Δήμο Επιδαύρου».

Βέβαια, ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η διαβεβαίωση του γεν. γραμματέα, το σίγουρο είναι πως δεν θα συμβεί τη φετινή χρονιά

Γ. Νικολόπουλος

Αφήστε μια απάντηση