Αθ. Χρ. Γαλάνης : Όχι στα ραβασάκια του Δημάρχου.

0

Βέτο στο πώς λιετουργεί και κυρίως πως αποφασίζει χωρίς να συνεδρίασή ουσιαστικά προβάλει η ελάσσονα αντιπολίτευση “ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” του Αθανάσιου Γαλάνη.

Δήλωσε δε ότι :

Ναι στην “Δημιουργία Θερμοκοιτίδων Νέων Επιχειρήσεων με γραφείο εξυπηρέτησης στην έδρα του δήμου μας”
Όχι όμως στα ραβασάκια του Δημάρχου (περιληπτικές γραπτές εισηγήσεις) επί των οποίων καλούμαστε να ψηφίσουμε όπως προβλέπετε για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις δλδ. με ένα ξερό Ναι η Όχι.
Σε καθεστώς της μη δια ζώσης συνεδρίασης με κάθε τρόπο (φυσική παρουσία η τηλεδιάσκεψη), είναι αυτονόητο όπως, σπουδαία θέματα που αφορούν την Λειτουργία των Υπηρεσιών και της πορείας του Δήμου μας, άλλα και θέματα που θα επηρεάσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, δεν μπορούν να συζητηθούν τύποις.
Έχουμε υποχρέωση να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο ρόλο μας προστατεύοντας τον δημότη.
Γιαυτό Κε Δήμαρχε φύγετε από την επιλεκτική λειτουργία της τεχνολογίας και ανοίξτε τις κάμερες και τα μικρόφωνα για τις συνεδριάσεις των κυριαρχικών οργάνων του δήμου μας. ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ;;;

Στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε η παράταξη αναφέρει :

Ενωτική Κίνηση Επιδαύρου

Δήμος Για Όλους

Ηλεκτρονική ψήφος επί των θεμάτων της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής  Αριθ. Πρωτ: 4886 / 2-11-2020  που θα διεξαχθεί δια περιφοράς.Θέμα : 1.
“Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Επιδαύρου στην πρόταση που σκοπεύει να καταθέσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργία Θερμοκοιτίδων Νέων Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου””

Κύριε Δήμαρχε και πρόεδρε της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Επιδαύρου.


-Είναι αδύνατον στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε (ξέρετε πολύ καλά να την χειρίζεστε άλλωστε, αλλά ξέρουμε πολύ καλά και εμείς) η ημερήσια διάταξη να συζητείται χωρίς να υπάρχει μια συζήτηση (Τηλεδιάσκεψη) μέσα από αυτά.
-Με ραβασάκια (πρόταση – εισήγηση σας) επί των οποίων καλούμαστε να ψηφίσουμε όπως προβλέπετε για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις δλδ. με ένα ξερό Ναι η Όχι, δεν μπορεί να γίνει καμία ανάπτυξη και πρόταση μου ως προς την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, όπως και για τον τρόπο της επιλογής των επιχειρήσεων ή των υποψηφίων επιχειρήσεων που θα φιλοξενηθούν από τη Θερμοκοιτίδα.
-Υπάρχουν σοβαρά θέματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και θα μας φέρουν απέναντι και όχι δίπλα στους νέους επιχειρηματίες του Δήμου μας αν δεν θέσουμε και δικούς μας όρους στην συμμετοχή μας με βάση κάποιες ιδιαιτερότητες των περιοχών μας.
-Είναι πολύ ακόμα οι προβληματισμοί που περνάνε από την σκέψη μου αλλά και όλης της ομάδας μας, δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να αναπτυχτούν μέσα από τον μονόλογο του γραπτού λόγου.

Φυσικά και λέμε ΝΑΙ στην Έγκριση συμμετοχής του Δήμου μας στην πρόταση που σκοπεύει να καταθέσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργία Θερμοκοιτίδων Νέων Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου’’ αλλά  σας ενημερώνω ότι είναι η τελευταία φορά που συμμετέχω σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις.


                                                          Λυγουριό 3 Νοεμβρίου 2020

 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡ. ΓΑΛΑΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση