Σχέδιο Περίπλους: Μεγάλο project ανάδειξης της Βυθισμένης Πολιτείας της Επιδαύρου.

0

Η βυθισμένη πολιτεία στην Αρχαία Επίδαυρο παραμένει ένα ακατέργαστο διαμάντι για τον τόπο μας. 

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης εξηγεί για το μεγάλο project δράσης προστασίας και ανάδειξης της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου.

“Κολυμπας κυριολεκτικά μέσα στην ιστορία, δίπλα από Βασιλείς και αφέντες της τότε εποχής!

Μέσα στα σπίτια που μας δείχνουν τη ζωή των προγόνων μας!Πόσοι όμως μπορούμε ή γνωρίζουμε που είμαστε?Οι επαφές μας με το υπουργείο μας έφεραν μπροστά σε ένα μεγάλο project ολοκληρωμένης δράσης προστασίας και ανάδειξης των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου με καινοτόμες τεχνικές, προηγμένες συσκευές και τεχνολογίες.

Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων Ephorate of Underwater Antiquities με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου/ ΕΚ “Αθηνά ” και την Πολατιδης Marine ξεκινούν ένα μεγάλο έργο!!!

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού George Didaskalou σταθερός πάντα στην ανάδειξη του τόπου μας, βοηθά στην υλοποίηση προγραμμάτων καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα με στόχο την αναβάθμιση του Δήμου μας!”Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν αποσκοπούν στη συντήρηση, επιστημονική τεκμηρίωση, αποτύπωση και ανάδειξη της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου με την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης και τεχνολογικά προηγμένης επιτόπιας περιήγησης/ξενάγησης.

Το σύστημα αυτό θα είναι εγκατεστημένο σε ειδικά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο πλωτό αυτοκινούμενο σκάφος (e-Πλοηγός) με διαφανή πάτο, ενώ μια σειρά κατάλληλων αισθητήρων θα εξασφαλίζει την εξ αποστάσεως ασφαλή και σε πραγματικό χρόνο εκτέλεση σεναρίων αυτοματοποιημένης περιήγησης.

Οι επιβάτες του σκάφους e-Πλοηγός θα ξεναγούνται με πολυμεσικές και πολύγλωσσες τεχνικές εξιστόρησης (story telling) που θα αναπτυχθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, θα μπορούν δε, εκτός από το να βλέπουν στον πάτο του σκάφους το ένα μετά το άλλο τα τμήματα των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων της Επιδαύρου, να παρακολουθούν παράλληλα σε μεγάλη οθόνη υπολογιστή την τρισδιάστατη απεικόνιση της βυθισμένης πολιτείας, όπως αυτή υπήρξε πριν από αιώνες και σε συνάρτηση με την εκάστοτε θέση του σκάφους e-Πλοηγός.

Επιπλέον, με αξιοποίηση τεχνολογιών νοηματικής γλώσσας, ακόμη​ και επιβάτες ΑμεΑ θα μπορούν​ να αποκτούν το βίωμα μιας πολυδιάστατης​«πολιτισμικής εμπειρίας» μέσα από δραστηριότητες που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη μάθηση. Συνεπώς, με το Έργο “ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ” εκδιπλώνεται για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη δράση προστασίας και ανάδειξης των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου με καινοτόμες τεχνικές, προηγμένες συσκευές και τεχνολογίες.”Περιμένουμε με ανυπομονησία να δώσουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί και φυσικά να απολαύσουμε το αποτέλεσμα!”

Αφήστε μια απάντηση