Δημοτικό σχολείο Λυγουριού : Επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας του , πως και πότε.

0

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, με Υγεία, Αισιοδοξία κι Ελπίδα ότι θα εκπληρωθούν όλα τα όνειρα και οι προσδοκίες που άφησε ανεκπλήρωτα ο χρόνος που έφυγε.

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς έφερε και τη χαρούμενη είδηση που ελπίζαμε, αλλά δεν πολυπιστεύαμε.

Τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία ξεκινούν από την επόμενη Δευτέρα και πάλι τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Ανυπομονώντας να βρεθούμε και πάλι στις σχολικές αίθουσες και στο προαύλιο του Σχολείου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις συνθήκες με τις οποίες θα γίνει αυτό το νέο μας ξεκίνημα.

Η προσέλευση των μαθητών όλων των τάξεων θα γίνεται καθημερινά από τη δυτική είσοδο, επί της οδού Συγγρού, όπως γινόταν μέχρι τώρα, με την απαραίτητη θερμομέτρηση, από τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν υπηρεσία εφημερίας κάθε ημέρα.

Η αποχώρηση των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων θα γίνεται πέντε λεπτά νωρίτερα, στις 1.10 μ.μ. από την ανατολική έξοδο (από την πλευρά του Νηπιαγωγείου). Οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων θα αποχωρούν όπως μέχρι τώρα, από τη δυτική έξοδο.

Οι μαθητές που αποχωρούν με δημόσιο μεταφορικό μέσο θα περιμένουν κοντά στη δυτική είσοδο, να μεταβούν με τις συνοδούς στη στάση των λεωφορείων.

Στόχος αυτής της μικρής αλλαγής είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται κατά την αποχώρηση των μαθητών.

Παρακαλούμε πολύ για τη δική σας συνεισφορά στην προσπάθεια αυτή, με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, τη χρήση μάσκας κατά την αναμονή των μαθητών, καθώς και για την έγκαιρη προσέλευσήσας τόσο το πρωί όσο και κατά την αποχώρηση, το μεσημέρι.

Είναι αυτονόητο ότι όλοι οι μαθητές θα φορούν τη μάσκα τους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο του Σχολείου, κάνοντας το «διάλειμμα μάσκας», στην προσπάθειά μας να τους ξεκουράζουμε στη διάρκεια της ημέρας.

Το Ολοήμερο τμήμα αρχίζει κι αυτό τη λειτουργία του, κανονικά.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το κυλικείο από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει κανονικά, τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τη μέγιστη ασφάλεια των μαθητών.

Επίσης, τη Δευτέρα, θα διανεμηθούν από δύο μάσκες σε κάθε μαθητή, ενώ την Τρίτη θα παραδοθούν στους μαθητές, σφραγισμένοι σε φάκελο, οι έλεγχοι προόδου του Α΄ τριμήνου, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν καλά με συνεργασία, θετική ενέργεια και υπομονή από όλους.

Καλή δύναμη σε όλους μας !!!

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση