“Πολεμώντας το ’21”, παρουσίαση βιβλίου στη Νέα Επίδαυρο, την Κυριακή.

0

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου “Πολεμώντας το ’21” διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου, την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Α’ Εθνοσυνέλευσης της Νέας Επιδαύρου.

Ομιλητής στην εκδήλωση, στην οποία θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή της διάδοσης της covid-19, θα είναι ο διδάκτορας Ιστορίας Τάσος Χατζηαναστασίου.

Μέσα στις σελίδες του παρόντος βιβλίου ζωντανεύουν οι ήρωες και οι ηρωίδες του Αγώνα, οι θρίαμβοι αλλά και οι αποτυχίες των Ελλήνων του ’21, οι ηρωικές πράξεις αλλά και οι στιγμές δειλίας και ηθικής κατάπτωσης, το άφθαστο μεγαλείο αλλά και οι μικρότητες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, μίας από τις μεγαλύτερες Επαναστάσεις της νεότερης Ιστορίας. Με βάση τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και την ελληνική, τουρκική και βρετανική βιβλιογραφία, περιγράφονται με επιστημονική εγκυρότητα, νηφαλιότητα και τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι σημαντικότερες συγκρούσεις της εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Άποψη των συγγραφέων είναι ότι η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ένα σπουδαίο κατόρθωμα που πρέπει να αναδεικνύεται και να προβάλλεται στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς υπερβολές και χωρίς εξιδανικεύσεις, αλλά και χωρίς τη συμπλεγματική υποβάθμιση των θυσιών, των επιτευγμάτων, των αμέτρητων πράξεων γενναιότητας και αυτοθυσίας για την απελευθέρωση του Γένους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αφήστε μια απάντηση