Γ. Μακρής : Ανησυχούν οι κάτοικοι του Αγ. Δημητρίου για το νερό.

0

Ανησυχία και ερωτηματικά έχουν οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου σχετικά με το νερό που υδρεύεται η τοπική κοινότητα.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μειωμένη πίεση νερού καθώς και αυξημένα επίπεδα θολότητας. Υπάρχει κάποια απάντηση τόσο από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΠ, όσο και από τον δήμαρχο κ. Χρόνη και την τοπική πρόεδρο του Αγίου Δημητρίου?


Τελικά υπάρχει επάρκεια νερού η όχι? Υπάρχει μήπως ανάθεση σε εργολάβο για μεταφορά πόσιμου νερού στον Άγιο Δημήτριο? Εύλογα αναρωτιόμαστε αν το βυτιοφόρο που βλέπουμε στις φωτογραφίες μεταφέρει νερό για ύδρευση και έχει τα κατάλληλα πιστοποιητικά, διότι όπως παρατηρούμε δεν έχει καν πινακίδες κυκλοφορίας.


Αν είναι ορθά τα προαναφερθέντα γιατί δεν έχει γίνει έστω μια ενημέρωση των δημοτών να ξέρουν τουλάχιστον τι χρήση να γίνεται στο νερό. Διακυβεύεται η υγεία των πολιτών?

Η μυστικοπάθεια του δημάρχου είναι έκδηλη και σαφώς οι πολίτες αναρωτιούνται αν είναι ικανός να διαχειριστεί τα προβλήματα του δήμου.
Όσον αφορά το πρόβλημα της ύδρευσης βρήκε έτοιμη χρηματοδότηση από το υπουργείο εσωτερικών ύψους 200.000 ευρώ, έτοιμες άδειες από την διεύθυνση υδάτων τόσο στον Άγιο Δημήτριο όσο και στην Τραχειά οι οποίες είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υπό την δική μου προεδρία στην ΔΕΥΑΕΠ. Εκκρεμούσε η αδειοδότηση για εμβάθυνση γεώτρησης στην θέση Νίκα.


Ο ίδιος ο δήμαρχος δημοπράτησε την γεώτρηση στον Άγιο Δημήτριο.

Βρέθηκε ανάδοχος, υπεγράφη σύμβαση αλλά ποτέ δεν προχώρησε σε υλοποίηση του έργου για μικροπολιτικά συμφέροντα και προεκλογικές μάλλον δεσμεύσεις, ήθελε να αγοράσει γεώτρηση.

Γιατί αφήσατε να χαθούν 200.000 ευρώ? Τι λύση δόθηκε για την Τραχειά?
Με επικρίνατε σαν αντιπολίτευση για γεώτρηση που είχαμε νοικιάσει στην Τραχειά αλλά ακόμα εξακολουθείτε να υδρεύετε το τοπικό διαμέρισμα απο αυτήν.

Πείτε μας ακόμη τι κάνατε σχετικά με την αναβάθμιση των βιολογικών Νέας Επιδαύρου όπου και βρήκατε έτοιμη χρηματοδότηση 2.309.518,49 ευρώ. Για τον βιολογικό στο Λυγουριό?


Ακόμη, υπάρχει εξέλιξη σχετικά με πρόταση που είχε κατατεθεί για αλλαγή υδρομετρων στον δήμο Επιδαύρου?

Μήπως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση ημετερων και να κάνετε πελατειακό τον δήμο?

Μακρής Γεώργιος

Πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Επιδαύρου

Πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑΕΠ

Αφήστε μια απάντηση