Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ενεργοποιούνται από τη Δευτέρα.

0

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου και έως τις 31 Μαρτίου 2022 στους κλειστούς χώρους εστίασης καθώς και σε χώρους ψυχαγωγίας, σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τα μέτρα προβλέπουν περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους ενώ σε άλλους θα απαιτείται προηγουμένως η διενέργεια rapid test με δικά τους έξοδα.

Αναλυτικά:

Στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια)και τα νυχτερινά κέντρα θα εισέρχονται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης με την επίδειξη των σχετικών εγγράφων. Κάτι που ισχύει δηλαδή και σήμερα με τη διαφορά ότι λόγω καλοκαιριού λειτουργούσαν κυρίως οι εξωτερικοί χώροι.

Σε κλειστούς χώρους θεάτρων – κινηματογράφων, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς και να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, έχοντας τη δυνατότητα για 100% χωρητικότητα ή μεικτές. Στην περίπτωση που επιλέξουν να είναι  μεικτές, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να διαθέτουν rapid test (το οποίο γίνεται με δικά τους έξοδα) εντός 48 ωρών.

Τα γυμναστήρια επίσης θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες αλλά και ανεμβολίαστους οι οποίοι επίσης θα διαθέτουν αρνητικό rapid test 48 ωρών. Τα γήπεδα τέλος κλειστά και ανοιχτά, θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Όπως είχε γράψει το insider.gr, εφαρμόζονται διαφορετικά μέτρα, από τη μία πλευρά για τις δραστηριότητες εκείνες που θεωρούνται πρώτης ανάγκης όπως αγορές τροφίμων ή άλλων σημαντικών αγαθών και από την άλλη, για εκείνες που σχετίζονται με την ψυχαγωγία. Έτσι σε σουπέρ μάρκετ, επιχειρήσεις τροφίμων αλλά και καταστήματα λιανικού εμπορίου δεν εφαρμόζονται επιπλέον περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους πολίτες πέραν του ανώτατου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Αφήστε μια απάντηση