Στο ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 7ο συμμετείχε η δημοτική χορωδία Επιδαύρου.

0

Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στο ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Θεοδόση Αντωνιάδη. Στο πιάνο μας συνόδευσε η Ελένη Μπέλεση.

     Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, οργανώνεται από το 2015 στο Ναύπλιο, από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και την εταιρεία ARTIVA και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.

      Το 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ARTIVA, επέστρεψε φέτος, μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω της πανδημίας. Πραγματοποιήθηκε σε δύο τριήμερα 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Νοεμβρίου 2021 και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους συμμετέχοντες. Συμμετείχαν 16 χορωδίες από όλη την Ελλάδα.  

      Στην τελευταία μέρα του Φεστιβάλ έλαβαν μέρος:

  • Η χορωδία Φιλαρμονία Ξυλοκάστρου.
  • Η Γυναικεία χορωδία “Νηρηίδες” Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
  • Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου.

      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΕΠ. Τριαντάφυλλος Κρέτσης και η Πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα, οι οποίοι προσκλήθηκαν από τους διοργανωτές και απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στους συμμετέχοντες.

      Όπως ανέφερε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεοδόσης Αντωνιάδης στο χαιρετισμό του: “……….Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι κατάφεραν, παρά τις δυσκολίες που συνεπάγονται από την πανδημία, να συμμετάσχουν στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η επιβράβευση των προσπαθειών τους είναι πρώτα απ’ όλα το χειροκρότημά μας! Οι καλές χορωδιακές πράξεις, δημιουργούνται μόνο από καλές δημιουργικές προσπάθειες”.

Λυγουριό, 23/11/2021

Ο Πρόεδρος

Βασίλης  Κων.  Μελάς

Αφήστε μια απάντηση