Έλλειψη self test στα φαρμακεία.

0

Ανησυχία επικρατεί στους φαρμακοποιούς της Αργολίδας και της Επιδαύρου , λόγω της έλλειψης self test, δύο ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία. Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η ζήτηση σε αντιβιοτικά και αντιπυρετικά φάρμακα.

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε self test με βάση τις «πολύ γρήγορες κινήσεις της πολιτείας» , ενώ από την άλλη πλευρά το μικρό απόθεμα σε αντιβιοτικά που υπάρχουν στα ντουλάπια των φαρμακοποιών, εξαιτίας της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον φέρνει κι άλλες δυσκολίες.

«Υπάρχει έλλειψη στα self test, διότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πολύ άμεσα τα μέτρα για τα σχολεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόσο μεγάλο απόθεμα. Τα πέντε self test την εβδομάδα για τόσες χιλιάδες παιδιά είναι τεράστιο μέγεθος», λέει ο πρόεδρος του Φ.Σ.

Ωστόσο από τη Δευτέρα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο οι φαρμακοποιοί περιμένουν την ανατροφοδότηση από τις αποθήκες, όπου θα ισορροπήσει την κατάσταση, διότι αρκετοί γονείς δεν κατάφεραν να προμηθευτούν ένα τεστ, με αποτέλεσμα να πρέπει να αγοράσουν για να στείλουν το παιδί τους τη Δευτέρα στο σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση