Αποζημιώσεις 60 λεπτά/κιλό σε λεμόνια και 36 για τα μανταρίνια.

0

Επίκειται η πρόσληψη 35 γεωπόνων – εκτιμητών, με στόχο την έναρξη των εκτιμήσεων των ζημιών στις Περιφερειακές Ενότητες που επλήγησαν (Αργολίδα, Λακωνία, Κορινθία και Μεσσηνία).

Στα 36 λεπτά το κιλό για τα μανταρίνια και στα 60 λεπτά το κιλό για τα λεμόνια ορίστηκε το ύψος της αποζημίωσης για τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίδα» όπως ενημέρωσε ο  πρόεδρος του ΕΛΓΑ στα πλαίσια συνάντησης την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Τρίπολης Στάθης Αναστασόπουλος.

Με την εξέλιξη αυτή «κλειδώνουν» τα ποσά που δικαιούνται οι παραγωγοί για την τριάδα των εσπεριδοειδών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο και επλήγησαν  από την κακοκαιρία. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της αποζημίωσης στα πορτοκάλια έχει οριστεί στα 22 λεπτά το κιλό.

Επίσης ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δεσμεύθηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα προσληφθούν 35 γεωπόνοι – εκτιμητές, με στόχο την έναρξη των εκτιμήσεων των ζημιών στις Περιφερειακές Ενότητες που επλήγησαν (Αργολίδα, Λακωνία, Κορινθία και Μεσσηνία), ενώ επισήμανε ότι η διοίκηση του Οργανισμού έχει θέσει ως προτεραιότητα την όσο το δυνατό συντομότερη εκτίμηση των ζημιών, έτσι ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πορισμάτων να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους αγρότες.

Ακολούθησε, στη συνέχεια, συζήτηση αναφορικά με τις αποζημιώσεις των ελαιώνων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές πέρυσι το καλοκαίρι, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να γνωστοποιεί ότι η διαδικασία πληρωμής βρίσκεται στο τελικό στάδιο, προσθέτοντας ότι η αξία κάθε ελαιόδενδρου μαζί με την ηρτημένη παραγωγή τους έχει εκτιμηθεί -από την κυβερνητική επιτροπή κρατικής αρωγής- στα 144 ευρώ, εκ των οποίων τα 50 ευρώ ανά ελαιόδενδρο θα καταβληθούν στους δικαιούχους, ως προκαταβολή, μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο.

Αφήστε μια απάντηση