Ανδριανός: Σύσκεψη με Γεωργαντά-Λυκουρέντζο – Προκαταβολή 300 ευρώ ανά στρέμμα στους πληγέντες μέχρι το Πάσχα.

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η σύσκεψη που οργανώθηκε ύστερα από σχετικές ενέργειες του Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανού με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί στην Αργολίδα. Στη σύσκεψη, πέραν τον κ. Ανδριανού συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας και των παραγωγών της Αργολίδας.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την άμεση ανταπόκρισή τους να διεξαχθεί αυτή η αναγκαία και εποικοδομητική σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Αργολίδας.

Τους ευχαριστώ επίσης γιατί ανταποκρίθηκαν θετικά στην εισήγηση να καταβληθεί μέχρι το Πάσχα προκαταβολή 300 ευρώ ανά στρέμμα για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, ενώ προχωρούν κανονικά και ανεξάρτητα οι διαδικασίες των εξατομικευμένων εκτιμήσεων των ζημιών. Υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα, η υψηλότερη προκαταβολή αποζημίωσης που είχε δοθεί ήταν 138 ευρώ ανά στρέμμα για ροδάκινα και 100 ευρώ ανά στρέμμα για βαμβάκι. Την επόμενη εβδομάδα, θα φέρουμε και θα ψηφίσουμε στη Βουλή τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Επίσης, σημαντική είναι η απόφαση που λήφθηκε να δοθεί τρίμηνη παράταση της προθεσμίας λήξης πληρωμής των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ που λήγουν στις 31 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2022, ενώ οι παραγωγοί που έχουν ζημιά στο φυτικό κεφάλαιο και δεν πρόκειται να υπάρξει ανθοφορία την τρέχουσα περίοδο άρα και παραγωγή προϊόντος, αφού υποβάλουν σχετική δήλωση θα απαλλαγούν από την καταβολή των ασφαλίστρων ΕΛΓΑ.

Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη τη βούλησή της να εξαντλήσει κάθε δημοσιονομική και πρακτική δυνατότητα για να στηρίξει τους παραγωγούς σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που επιβαρύνεται από μια σειρά εξωγενών παραγόντων».

Αφήστε μια απάντηση