Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 200 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση – τι συμβολίζει(video).

0

Μαζί με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου “Η κοινή των Ελλήνων αρχή” στην πλατεία της Εθνοσυνέλευσης στην Νέα Επίδαυρο.

Το μνημείο είναι μια σύνθεση γλυπτικής απόδοσης του συγκεκριμένου θέματος. Την χαρακτηρίζει η ενότητα της έκφρασης και η αυστηρή περί τους κανόνες της τέχνης εγκράτεια. Αποτυπώνει με τον πιό γλαφυρό τρόπο τα χαρακτηριστικά του έργου. 

 Το δημόσιο μνημείο καθισμένο σε ένα βράχο αλυσοδεμένο σπάει τα δεσμά της σκλαβειάς. Αν και ξεκινάει με ένα περίγραμμα αρχαίου πρότυπου του κλασικισμού , σχεδιάζει και διατηρεί την ακρίβεια των πιό σημαντικών γεγονότων. 

Σχηματίζει συμβολικά τα τέσσερα σκαλιά των πέτρινων αιώνων της σκλαβιάς . Αποδίδει ως κεντρικό θέμα την καθιέρωση της ενιαίας σημαίας , η οποία κυματίζουσα συμβολίζει την ” πάρενδρον του θεού σοφίαν, την ελευθερία και την πατρίδα ” .

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ Χρόνη Αναστάσιο και την εταιρία μαρμάρων Αφοι Χρήστου Γαλάνη , που μου εμπιστεύτικαν την δημιουργία ενός τόσο ιστορικού και σημαντικού μνημείου. 
 Ο Δημιουργός του έργου Παναγιώτης Κορωνιώτης ” Καϊκας “

Ευχαριστούμε πολύ για της φωτογραφίες και βίντεο το StudioAisopos.

Αφήστε μια απάντηση