Την προγραμματική σύμβαση 2,7€ για αναπλάσεις στο Λυγουριό υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας .

0

Προγραμματική σύμβαση για το µε προϋπολογισμό 2.760.619,95 ευρώ έργο ανάπλασης οδών στο Λυγουριό, υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Επιδαύρου.

Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης έγινε σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη.

Στο πλαίσιο του πιο πάνω έργου, που είναι ενταγμένο στο πρόγραµµα “Αντώνης Τρίτσης”, θα γίνει δαπεδόστρωση και φωτισμός των οδών του οικισμού, παράλληλα με αισθητική αναβάθµιση του δηµόσιου χώρου, καθώς και αποκατάσταση, συμπλήρωση και οργάνωση των υπογείων δικτύων (ύδρευση, αποχέτευση, παροχές οικιακής σύνδεσης). 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης επισήμανε και άλλα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Επιδαύρου από την Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων η προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου στο Λυγουριό, καθώς και το προϋπολογισμού 250.000 ευρώ έργο αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας, όπως και σειρά έργων σε αθλητικούς χώρους.

Ακόμα επισήμανε ένα από τα πιο σημαντικά έργα πολιτισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια, αναφερόμενος στην ανάδειξη του μεσαιωνικού κάστρου της Πιάδας έργο προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

Τέλος, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι ολοκληρώνεται οσονούπω η διαδικασία για την δημοπράτηση κατασκευής του νέου κυκλικού κόμβου Λυγουριού, έργο προϋπολογισμού 540.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση