Γιάννης Εμμανουήλ : Κύριε Δήμαρχε έχετε δίκιο αλλά …..

0

Ο δήμαρχος Επιδαύρου σε πρόσφατη ανάρτηση του εκφράζει  δικαιολογημένα παράπονα από την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στη ….δεξαμενή  του Αναβάλου που έχει κατασκευαστεί στον Άγιο Δημήτριο. [ Αλήθεια προς τι αυτή η επίσκεψη ] . Επειδή όμως πολλές φορές  μέσα στο επικοινωνιακό κρεσεντο που επιδίδεται  ώστε να καλύψει κάποια κενά ή και να προβάλει θέσεις και έργα  ερεθίζει  το IQ των αναγνωστών ακόμη και αυτών των ΄΄  φίλων ΄΄ στο fb , θα ήθελα να κάνω κάποιες διαπιστώσεις , καλοπροαίρετα και  με απόλυτο σεβασμό .

Είναι πραγματικά ιδιαίτερη τιμή για τη μικρή μας κοινωνία η παρουσία ενός τέτοιου εκπαιδευτικού , ενός ανθρώπου που έκανε γνωστό το μικρό χωριό μας σε όλο το κόσμο . Οι διακρίσεις συνεχής . Κι όμως η Δημοτική Αρχή  δεν προέβη σε καμία έμπρακτη κίνηση για να τιμήσει , να  βραβεύσει   τον εν λόγω εκπαιδευτικό  και συνολικά τη σχολική κοινότητα του χωριού μας  [ μαθητές , γονείς , σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ]  Να διοργανώσει  δηλαδή   μια ιδιαίτερη , μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν αυτού του ανθρώπου  που φαντάζει λαχείο  , στα χέρια της Τοπικής κοινωνίας .  Λυπάμαι  αλλά ….κροκοδείλια τα δάκρυα .

 Τέλος αφού ευχηθώ σε όλους , μαθητές ,γονείς , εκπαιδευτικούς , καλό καλοκαίρι  θα ήθελα να αφιερώσω  στον Κο Γαλανη , εκπαιδευτικό του σχολείου μας,  μερικους στίχους του Κωστή Παλαμά , και να του ευχηθώ καλή πορεία , να  έχει υγεία και να συνεχίσει να  προσφέρει  απλόχερα  γνώση και πολιτισμό.

Σμίλεψε πάλι δάσκαλε ψυχές . Κι ότι  σ΄απόμεινε ακόμη στη ζωή σου Μην τ΄αρνηθεις. Θυσίασε το ως τη στερνή πνοή σου.

Χτις΄το παλάτι δάσκαλε σοφέ . Κι αν  λίγη δύναμη μες στο κορμί σου μένει . Μην κουρασθείς. Ειν΄η ψυχή σου ατσαλωμένη.

Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθιά , ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει . Σκάψε βαθιά . Τι κι αν πολλοί σ΄εχουνε λησμονήσει ;

Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί  τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στη πλάτη , Υπομονή . Χτίζε σοφέ της κοινωνίας το παλάτι …..

Γιάννης Εμμανουήλ

Κάτοικος Αγίου Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση