50 χρόνια από την ανασύσταση της Ιεράς Μονής Καλαμίου.

0

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τα 50 χρόνια από την ανασύσταση της Ιεράς Μονής Καλαμίου,. Παρόντες ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, οι τρεις βουλευτές Αργολίδας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής κοινότητας και πιστοί.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ανασύσταση της Ιεράς Μονής Καλαμίου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, μια μεγάλη γιορτή για τον τόπο μας. Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την ανασύσταση της μονής το 1972, τα 50 χρόνια της σημαντικής πνευματικής και κοινωνικής της συμβολής στην κοινωνία μας.

Με ευσέβεια και αγάπη για τον Θεό, οι τρεις πρώτες μοναχές, η ηγουμένη Μελάνη και οι αδερφές Συγκλητική και Χριστονύμφη αξιώθηκαν να καταφέρουν ένα θαύμα. Δημιούργησαν ξανά, μέσα από πολλές και μεγάλες δυσκολίες έναν πνευματικό Παράδεισο.

Ηγουμένη, δεχθείτε την ευγνωμοσύνη όλων μας για το σπουδαίο έργο σας και τις θερμότατες ευχές μας ο Θεός να δίνει σε σας και σε ολόκληρη τη μοναστική κοινότητα υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη την αποστολή σας.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τις πολλές και δύσκολες δοκιμασίες που γνώρισε και συνεχίζει να γνωρίζει η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, η Ορθόδοξη πίστη μας είναι η μόνη σταθερή πνευματική πυξίδα για την ατομική και συλλογική μας δράση.

Η πίστη μας είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους προβάλλουν στον δημόσιο λόγο και τη δράση τους προκαταλήψεις και άγνοια για την αδιάσπαστη ενότητα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Οι αμέτρητοι πνευματικοί κιβωτοί της χώρας μας, οι αμέτρητοι πνευματικοί κιβωτοί της Ορθοδοξίας σε ολόκληρη την Οικουμένη θα συνεχίσουν να φωτίζουν τον δρόμο μας με πίστη, ελπίδα και αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση