Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι – Προεκλογικές αναθέσεις στον Δήμο Επιδαύρου.

0

Πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου μας  προέκυψε η ανάγκη συνεργασίας με ιδιώτη εργολάβο, για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Εύλογα μας δημιουργούνται αρκετές απορίες και ερωτηματικά.

Ο Δήμαρχος αποφάσισε να αναθέσει  σε ιδιώτη, κομμάτι της καθαριότητας, αντί του ποσού των 38.000€ για χρονικό διάστημα 3 μηνών. Η απευθείας ανάθεση αφορά τις τοπικές κοινότητες Νέας και Αρχαίας Επιδαύρου , όπου ο εργολάβος θα χρησιμοποιεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας και με καύσιμα του Δήμου μας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η κίνηση αυτή επιβαρύνει τους Δημότες  με επιπλέον δημοτικά τέλη. Τώρα απαντάτε το ερώτημα, για ποιον λόγο η Δημοτική πλειοψηφία είχε αποφασίσει την περσινή χρονιά αύξηση των Δημοτικών τελών από 50% έως 88%. Σε μια περίοδο που το κάθε νοικοκυριό δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα καθημερινά του έξοδα η Δημοτική πλειοψηφία το επιβαρύνει και με επιπλέον.

Κύριε Δήμαρχε η απόφαση αυτή φανερώνει την πλήρη ανικανότητα σας , στη διαχείριση σοβαρών προβλημάτων στο Δήμο μας. 

Για ακόμη μια φορά δεν υπερασπίζεστε το συμφέρον των Δημοτών μας.

Πώς όλα αυτά τα χρόνια η αποκομιδή γινόταν μόνο από το προσωπικό του Δήμου;

Και αν θυμάστε κατά την θερινή περίοδο γινόταν και τις Κυριακές, χωρίς εργολάβο με το ίδιο προσωπικό που έχετε σήμερα. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα και σήμερα υπάρχει;

Αφού είχατε πάρει απόφαση για πρόσληψη 3 ατόμων, τι έγινε ξαφνικά και αλλάξατε άποψη και ξεκινήσατε τις αναθέσεις;

Πριν λάβετε αυτή την απόφαση συναντηθήκατε με τούς εργαζόμενους για να καταθέσουν τις απόψεις τους; Εξετάσατε αν υπήρχε η δυνατότητα να προσφέρουν υπερωριακή απασχόληση με την ανάλογη αμοιβή, η οποία και θα ήταν πολύ μικρότερη της απευθείας ανάθεσης των 38.000€ ;

Δηλαδή ο εργολάβος θα προσλάβει 3 εργαζόμενους πού θα του κοστίσουν 9.000€ το τρίμηνο, αυτή είναι η δαπάνη του, του παραχωρείτε τα απορριμματοφόρα του Δήμου, του δίνετε τα καύσιμα και 38.000€.

Μπράβο!!! Η καλύτερη συμφωνία πού έχει γίνει ποτέ!!!!!!

Μπορείτε να μας πείτε πόσες απευθείας αναθέσεις έχετε υπογράψει;

Ποιο το ύψος των χρημάτων που έχετε αναθέσει;

Η συμπεριφορά σας απέναντι στους εργαζόμενους και η ανικανότητα διαχείρισης του προσωπικού έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα, που σας οδήγησαν να πάρετε αυτή την απόφαση επιβαρύνοντας τους Δημότες με αυτό το υπέρογκο ποσό.

Ασχοληθείτε επιτέλους με τα προβλήματα του Δήμου μας και κοιτάξτε το συμφέρον των Δημοτών.

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δήμου Επιδαύρου

Ταμπουρατζής Ηλίας

Οικονόμου Αναστάσιος

Ξυπολιάς Ιωάννης Μπλάτσου Αναστασί

Αφήστε μια απάντηση