Απασχόληση για παιδιά, όσο οι γονείς βλέπουν παράσταση -Τι μπορούν να κάνουν στο αρχαίο θέατρο.

0

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά Επιδαύρια με την «Αλκηστη» του Ευριπίδη και σημαντικούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Τι γίνεται όμως για εκείνους που παρακολουθήσουν την παράσταση, αλλά δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά; Το φεστιβάλ Αθηνών έχει μεριμνήσει για οικογένειες που θέλουν να βρεθούν στο θέατρο της Επιδαύρουδημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, ωστε οι μεγάλοι να παρακολουθήσουν απερίσπαστοι την παράσταση.

ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕΙ

Οι «Μικροί Ιχνευτές» επιστρέφουν στην Επίδαυρο. Το επιτυχημένο πρόγραμμα που διακόπηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, φέτος ξεκινάει πάλι.

Θεατροπαιδαγωγικό, εικαστικό, μουσικοκινητικό και αφηγηματικό μέρος εντάσσονται σε μια ενιαία σύλληψη που συνδέεται με το βλέμμα και την αισθητική της παράστασης.

Όλα οδηγούν σε αυτή τη μία ιστορία, την οποία τα παιδιά θα την ανιχνεύσουν βιωματικά, ενώ οι γονείς θα την παρακολουθήσουν ως θεατές στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί για τους γονείς και τα παιδιά ένας κοινός τόπος συζήτησης και αναστοχασμού, μέσα από μια διαφορετικά βιωμένη εμπειρία.

Το πρόγραμμα υλοποιεί ομάδα έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και δασκάλων μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής (Αγγελική Τσάκωνα, Ελπίδα Κομιανού, Άλκηστη Βασιλάκου, Βασίλης Καλαγκιάς, Αναστασία Κόρδαρη, Μάρα Καλαντζή) και συντονίζει η θεατρολόγος Έλλη Γαβριήλ.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Το πρόγραμμα στην Επίδαυρο απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος

Αφήστε μια απάντηση