Κινδυνεύει να ακυρωθεί η παράσταση στην Επίδαυρο λόγω απεργίας των εργαζόμενων του Εθνικού Θεάτρου.

0

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εργαζόμενοι-μέλη των Σωματείων είναι ανάστατοι και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, παρότι οι συνομιλίες (στις οποίες μετέχει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού) συνεχίζονται.

Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ είναι συγκεχυμένες. Από τη μεριά τους τα Σωματεία διεκδικούν δυναμικά και από την άλλη, η πληροφόρηση είναι πως (έως ώρας!) η παράσταση αύριο Παρασκευή θα γίνει. Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις, καθώς ακόμη είναι σε συνομιλίες…

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Σωματείων σχετικά με τη σημερινή συνάντηση που είχαν με τον κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η σημερινή ανακοίνωση των Σωματείων

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και του «Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου» με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, με επικεφαλής τον Υφυπουργό σύγχρονου πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Η σημερινή ανακοίνωση των Σωματείων :

Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο και μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα με αίτημα την αναπροσαρμογή αποζημίωσης για την εκτός έδρας εργασία (10 ευρώ αύξηση στο ξενοδοχείο και 5 ευρώ για τα έξοδα διατροφής, δηλαδή από 95 ευρώ συνολική δαπάνη σήμερα στα 110 ευρώ εφεξής) και ύστερα από επίσημη ενημέρωση – διαβούλευση τόσο των διοικήσεων των Οργανισμών, όσο και του εποπτεύοντος Υπουργείου Πολιτισμού (Υπουργό Πολιτισμού, Υφυπουργό Πολιτισμού), η αδυναμία ικανοποίησης – έστω και με μια γραπτή δήλωση – ότι τα συμφωνηθέντα σε προφορικό επίπεδο θα ικανοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου (οπότε και ξεκίνησαν οι περιοδείες), δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια.

Η απόφαση μας είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με την πραγματοποίηση στάσης εργασίας αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου, από τις 20:00 έως 24:00 τα μεσάνυχτα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση