Τον Δήμο Επιδαύρου επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (φώτο).

0

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου επισκέφθηκε διάφορες επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα στον Δήμο Επιδαύρου, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στύλιο, τον Βουλευτή κ. Ανδριανό και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε την “Αλλαντοποιια Επιδαύρου “, οικογένειας Γεώργα και τα “Ελαιουργία Μελά “, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και συζητήσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προκειμένου να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις τους.

Κατόπιν μαζί με αγρότες που είχαν προσκληθεί από τους διοργανωτές της επίσκεψης βρέθηκε στο Λυγουριό και συζήτησε για διάφορα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά :

  • στη συνέχιση του έργου του Αναβάλου και κυρίως στην εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία των συμπληρωματικών δικτύων διανομής. Υπήρξε δέσμευση για νέα διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ Υπουργείου, Περιφέρειας, Δήμου και κυβερνητικού βουλευτή προκειμένου να δοθεί άμεση λύση. Το θέμα έχει τεθεί από όλες τις πλευρές ως πρωτεύον αλλά δυστυχώς εμφανίζει μεγάλη χρονική καθυστέρηση
  • στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ
  • στην αδικία της μη αποζημίωσης των καμένων αγροτικών εκτάσεων του 2021 στα όρια του Δήμου μας (Γκατζια, Λυγουριο)
  • στην απλούστευση των διαδικασιών για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας μέσα από προγράμματα του Υπουργείου. Εδώ έγινε αναφορά και στην εκλεξιμότητα του Δήμου μας μέσα από το τελευταίο πρόγραμμα και τη χρηματοδότηση με 500.000€ για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας αλλά και στη δυνατότητα που δίνει το υπουργείο για τέτοιες επενδύσεις.

Αφήστε μια απάντηση