Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 στους κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου.

0

Τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 εστάλησαν σε κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου ενόψει της κακοκαιρίας «Eva» που αναμένεται να πλήξει από το βράδυ του Σαββάτου (5/11), μεγάλο μέρος της χώρας.

Στην Ηλεία, η επέλαση του φαινομένου, ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα, όλα τα νησιά του Ιονίου βρίσκονται σε συναγερμό με την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο να πλήττονται ιδιαίτερα, ενώ αυτή την ώρα η κακοκαιρία έχει περικυκλώσει την Πελοπόννησο, η οποία είναι προετοιμασμένη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Από το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης) και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

– Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και

δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πότε θα «χτυπήσει» την Αργολίδα η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΜΥ το κύμα βροχοπτώσεων θα ξεκινήσει στην Αργολίδα αργά το βράδυ του Σαββάτου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα η ΕΜΥ αναφέρει « κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου η κακοκαιρία θα χτυπήσει την ανατολική Πελοπόννησο, την  Αττική, όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια».

Οι 12 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο
Ιόνιο
Ήπειρος
δυτική Στερεά
Πελοπόννησος
κεντρική Στερεά
Θεσσαλία
δυτική Μακεδονία
κεντρική Μακεδονία
Θεσσαλονίκης
Ανατολική Στερεά
Αττικής
Εύβοια

Αφήστε μια απάντηση