“Ο ήρωας του Μουντιάλ”. Ένα επίκαιρο βιβλίο από τον Δημήτρη Σαρρή.

0

Κάπου ανάμεσα σε προκριματικά και προγνωστικά, μέσα στον πυρετό προβλέψεων και στοιχημάτων, έρχεται

μια ιστορία που γεννήθηκε λόγω του Μουντιάλ,

μια ιστορία τόσο πραγματική όσο και φανταστική,

ένα σύγχρονο παραμύθι για ανθρώπους και φαντάσματα, για “λαμπερούς” και για ανώνυμους, για “ήρωες” και για απόντες…!

“Ο ήρωας του Μουντιάλ”

Νουβέλα – Χρονογράφημα

Λίγα λόγια…

Η λέξη “ήρωας” μας οδηγεί σε μερικές έννοιες και σκέψεις. Αυτονόητες και συνήθως συγκεκριμένες.

Ο όρος “Μουντιάλ” φέρνει μπροστα μας εικόνες αθλητικής δόξας, γεμάτα στάδια, σημαίες χώρων και πολλά άλλα. Δεν είναι πια μόνο ένα κύπελλο ευγένειας, εθνικής περηφάνιας και ανταγωνισμού, όπως παλαιότερα, άλλα πιο πολύ ένα πανηγύρι χορηγών κι επενδύσεων, απρόσωπης επίδειξης και λάμψης.

Αυτοί οι δύο άξονες σκέψεις, με διαφορετικές ερμηνείες και πολλά παρεπόμενα, έρχονται και μπλέκονται με την προσωπική ιστορία ενός αγνωστου, ενός ταπεινού και κατατρεγμένου νέου από τη Νότια Ασία. Ιστορία πραγματική όσο και φανταστική. Με δόσεις λαογραφίας και κοινωνιολογίας. Μας υπενθυμίζει τι έχουμε μέσα μας, τι αντικρίζουμε γύρω μας και τι παρακολουθούμε εν τέλει στις οθόνες μας !

Νουβέλα και χρονογράφημα που μας ταξιδεύει αλλά και μας διδάσκει…

Μην περιμένετε να διαβάσετε μια ακόμα ιστορία ποδοσφαίρου, αλλά και αυτή η λογοτεχνική διήγηση περιγράφει έναν αγώνα με απρόσμενο φινάλε…

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σαρρής.

Ο Δημήτρης Σαρρής μεγάλωσε στο Λυγουριό Αργολίδας. Έχει σπουδάσει Νομική και Ιστορία και είναι επίσης πτυχιούχος μουσικός. Με ιδιαίτερη έφεση στις ξένες γλώσσες, ταξιδεύει από το 2001 σε ολόκληρο τον κόσμο, σχεδιάζοντας, διοργανώνοντας και συνοδεύοντας ομαδικά ταξίδια. Απόφοιτος Σχολής Ξεναγών στο Περπινιάν, εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός με πιστοποίηση στην Ελλάδα και στη Γαλλία.
Έχει συγγράψει τρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς για τη Γαλλία (2012), τη Νορβηγία (2013) και την Πολωνία (2018), που κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Όραμα, καθώς και δύο συλλογές ταξιδιωτικών διηγημάτων που κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Στοχαστής: Το τραγούδι του Γκριό – Παράθυρο με θέα την Αφρική (2020) και Ουιραπουρού – Ταξίδι στη Λατινική Αμερική (2022). Δύο ανέκδοτα έργα του έχουν αποσπάσει επαίνους από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στις κατηγορίες Νουβέλα και Μυθιστόρημα.

Αφήστε μια απάντηση