Τρίπλό «δώρο» για εργαζόμενους και συνταξιούχους τον Μάρτιο.

0

Το market pass, το επίδομα προσωπικής διαφοράς και η επικουρική σύνταξη είναι τα τρία «δώρα» που φέρνει ο Μάρτιος σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, που θα δουν επιπλέον χρήματα στους λογαριασμούς τους αυτόν τον μήνα.

Μarket Pass

Ήδη από χθες, Παρασκευή 3 Μαρτίου, ξεκίνησε η καταβολή της επιταγής αγορών στους δικαιούχους που είχαν επιλέξει την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και είχαν υποβάλει την αίτηση τους πριν τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι τις 8/3 αναμένεται να ενεργοποιηθούν και οι άυλες κάρτες με τα αντίστοιχα ποσά.

Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση αφορά στο 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων. Ενώ το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς

Μέχρι το τέλος του μήνα και πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα θα πληρωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς από 200 έως 300 ευρώ σε συνολικά 1.112.000 συνταξιούχους, οι οποίοι είτε δεν έλαβαν καθόλου την αύξηση του 7,75% είτε είχαν μικρότερη αύξηση.

Σημειώνεται πως από όσους έχουν προσωπική διαφορά, δεν θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων άνω των 1.600 ευρώ τον μήνα (περίπου το 2% των συνταξιούχων). Οι συνταξιούχοι αυτοί όμως έχουν ήδη δει σημαντικό ετήσιο όφελος της τάξεως των 500-600 ευρώ λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Προκαταβολές επικουρικών συντάξεων

Προκαταβολές επικουρικών με αναδρομικά που φτάνουν ως και τις 8.000 ευρώ θα πληρωθούν μεταξύ 13 και 15 Μαρτίου περίπου 40.000 εν αναμονή συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εργασίας η καταβολή αφορά σε αιτήσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί έως και την 30η Ιουνίου 2022, ενώ σε δεύτερο χρόνο, στα τέλη του Μαρτίου θα πληρωθούν με το οριστικό ποσό οι «ώριμες» επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες είχε υπολογιστεί ο χρόνος ασφάλισης. Μάλιστα, οι ωφελούμενοι από το μέτρο αυτό είναι περίπου 80.000.

Αφήστε μια απάντηση