Εγκαινιάσαμε η σπουδαία έκθεση εικαστικών “Συγχρονη Δημιουργια στη Νέα Επίδαυρο ” στον ιστορικο χώρο της μόνιμης έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο!

0

Εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 25 Μαρτίου από τον Δήμαρχο Επιδαύρου η σπουδαία έκθεση εικαστικών “Σύγχρονη Δημιουργία στη Νέα Επίδαυρο ” στον ιστορικό χώρο της μόνιμης έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο και που θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου 2023.

24 εικαστικοί μεταφέρουν την έμπνευση τους σε ένα χώρο με βαρύ ιστορικό φορτίο!

“Ακολουθώντας πάντοτε τον παλμό των εξελίξεων, ο Δήμος Επιδαύρου παρουσιάζει στο Μουσείο της Α’ Εθνοσυνέλευσης μία εικαστική έκθεση αφιερωμένη στη σύγχρονη δημιουργία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είκοσι τέσσερεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κίνα και τη Ρωσία παρουσιάζουν μερικά από τα πιο πρόσφατα έργα τους σε παραδοσιακά και νέα μέσα.

Ο κάθε ένας και η κάθε μία από αυτούς, με τη δική τους φωνή, με τον ξεχωριστό τους τρόπο έκφρασης, έρχονται να μας προσφέρουν νέες ιδέες και νέες εικόνες, να μας προβληματίσουν, να μας ευαισθητοποιήσουν, να μας χαρίσουν την απόλαυση της τέχνης. Τους υποδεχόμαστε με πολλή χαρά στον φορτισμένο ιστορικά χώρο της Νέας Επιδαύρου για να εξερευνήσουμε μαζί τους νέους κόσμους που μας προτείνουν.

Ανοίγουμε τους χώρους μας στο κοινό με δράσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που αφήνουν το στίγμα τους!” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

“Στον χώρο της ανασύστασης του νέου ελληνικού κράτους, είκοσι τέσσερεις καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντώνται για να προσφέρουν δείγμα γραφής της σύγχρονης δημιουργίας. Από τη ζωγραφική και τη γλυπτική στο ασαμπλάζ, την κατασκευή και την video art, οι εικαστικές τέχνες εκπροσωπούνται σε όλες τις μορφές τους.

Δημιουργοί με διαφορετικές καταβολές αλλά κοινούς προβληματισμούς συνδυάζουν τα παραδοσιακά εκφραστικά μέσα με τις σύγχρονες τεχνικές και μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε μαζί το παρελθόν και το παρόν και να γνωρίσουμε από κοντά τις εξελίξεις στην τέχνη. Επανεξέταση του κλασικού, επικαιρότητα, εικόνες οικείες και ανοίκειες συνθέτουν το πολυποίκιλο ψηφιδωτό της σύγχρονης δημιουργίας” αναφέρει στο σημείωμα της η επεμελήτρια της έκθεσης Αμαλία Παπαϊωάννου Δρ Ιστορίας της Τέχνης

Συμμετέχουν οι Εικαστικοί: Κωνσταντίνος Βερούτης Αγγελίνα Βοσκοπούλου Μαρία Δουζενάκη Στεφανία Ζουρούδη Ιλιάνα Θεοδωροπούλου Θεοδώρα Κοκκίνου Χάρης Κοντοσφύρης Γιώργος Κοντοσφύρης Παναγιώτης Κορωνιώτης Ευάγγελος Λιούγκας Ioanna Lin Κλεονίκη Μαραγκού Mei Δημήτριος Μαυρόγιαννης Λένα Μορφογένη Αλέξανδρος Μουστάκας Ιωάννα και Χριστίνα Μπαλή (Ομάδα Ι.Χ.) Μάτα Μπίγαλη Παναγιώτης Νέζης Χριστίνα Παπαγεωργίου Jessika Sartor Liubov Stepunina Γιώργος Χουντάλας

Επιμέλεια Έκθεσης: Αμαλία Παπαϊωάννου, Δρ Ιστορίας της Τέχνης Ευάγγελος Λιούγκας, Εικαστικός
Συντονισμός Έκθεσης: Ευαγγελία Σμυρλή, Δημοτική Σύμβουλος
Υποστήριξη: Δημήτριος Ρώτας, Αντιδήμαρχος Δήμου Επιδαύρου Χρήστος Γιαννάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Ρουμελιώτης, Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Επιδαύρου
Διοργάνωση: Δήμος Επιδαύρου
Επιμέλεια καταλόγου, Γραφιστικά: Αγγελίνα Βοσκοπούλου

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο – Κυριακή 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ. Δευτέρα – Παρασκευή: 5 μ.μ – 9 μ.μ. Μουσείο της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης του Ιδρύματος της Βουλής, Πλατεία Α’ Εθνοσυνέλευσης, 42ο χλμ. Εθνικής Οδού Ισθμού – Επιδαύρου Νέα Επίδαυρος.

Αφήστε μια απάντηση