Εγκαταστάθηκαν τα πρώτα ψηφιακά υδρόμετρα από την ΔΕΥΑ Επιδαύρου .

0

Τοποθετήθηκαν σήμερα τα πρώτα 10 ψηφιακά υδρόμετρα, ένα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Επιδαύρου. Είναι μια πιλοτική εφαρμογή για τον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας τους.

Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί ο κεντρικός server που θα δέχεται τα δεδομένα στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η τοποθέτηση όλων των υδρομετρητών σε όλο τον Δήμο.

Τα νέα αυτά ψηφιακά υδρόμετρα σε συνδυασμό με τα κεντρικά παροχομετρα θα προλαμβάνουν τυχόν διαρροές σε σπίτια, καθώς και διαρροές λόγω βλαβών των δικτύων. 

Επίσης σημαντικό είναι η αποδέσμευση 2 τουλάχιστον υπαλλήλων – καταμετρητων που θα μπορούν να ασχολούνται με άλλες εργασίες της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ.

Είναι ένα έργο σημαντικό για την ανάπτυξη και την ψηφιακή αναβάθμιση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. που μαζί με την οικονομική εξυγίανση είναι οι βασικοί μας στόχοι από την ανάληψη των καθηκόντων μας. 

Το έργο είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με τίτλο “ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ” και προϋπολογισμό 2.999.504,50 €. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην προμήθεια συστήματος τηλεμετρικής παρακολούθησης παροχών συνολικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου, αποτελούμενου από ηλεκτρονικούς μετρητές νέας γενιάς. Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπογράφηκε στις 7 Μαρτίου 2023 και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του. 

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η υλοποίηση της αναβάθμισης του ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού των ΕΕΛ Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου.

Αφήστε μια απάντηση