Τ. Χρόνης : Αφήστε τους επικοινωνιολόγους και ακουμπήστε στην κοινωνία.

0

Aπό τον Μάιο του 2022 έχουμε πάρει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη συμμετοχή μας στο πλαίσιο του Προγράμματος Χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων με τίτλο «Ηλέκτρα», ο Δήμος ολοκληρώνει την εκπόνηση των απαραίτητων Μελετών εμπρόθεσμα και την προετοιμασία υποβολής Πρότασης Χρηματοδότησης.

Αντικείμενο του έργου θα αποτελέσει η υλοποίηση δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης (τόσο στο κτιριακό κέλυφος όσο και στις Η/Μ εγκαταστάσεις) καθώς και η εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα εξής κτίρια:

Γυμνάσιο-Λύκειο Λυγουριού

Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λυγουριού

Δημοτικο Σχολείο Αρχαίας Επιδαύρου

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις- εργασίες: Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας, θερμομόνωση στέγης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος με τη μέθοδο του Ενεργειακού Συμψηφισμού.

Με την υλοποίηση αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού έργου, ο Δήμος αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση του στη μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κτιριακών υποδομών του.

Ο κατά δήλωσή του υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Σαρρης επανέρχεται με μια “πρωτότυπη” πρόταση και πάλι για να ψέξει τη δημοτική αρχή ότι αρκείται στα λίγα…

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά όπως π.χ. γιατί ως Περιφερειακός σύμβουλος 2014-2019 δεν προχώρησε – πρότεινε τίποτα από όλα αυτά που τώρα προτείνει για τον τόπο μας?

Ή γιατί συνεχίζει να μας συγκρίνει με δήμους πολύ μεγαλύτερους από εμάς.

Αλλά δεν θα το κάνουμε, γιατί σοβαρή απάντηση δεν θα πάρουμε!

Υ.γ. 1. αφήστε τους επικοινωνιολογους και ακουμπήστε στην κοινωνία. Αν δεν μπορείτε να πείσετε ως υποψήφιος δεν θα σας σώσουν οι “επαγγελματίες” !

Υ.γ. 2 κάντε το πρόγραμμα σας, ανακοινώστε το και δώστε το στον κόσμο να το αξιολογήσει, δεν χρειάζεται πάντα αναφορές σε εμάς!

Αφήστε μια απάντηση